Adana Valisi Mustafa Büyük, "Bu anlamlı günde, imkansızlık ve çaresizlikleri yenerek, İstiklal Harbimizi kazanmamızı sağlayan milli ve manevi değerlerimize olan saygı ve bağlılığımızı daha da pekiştirme ihtiyacı, en önemli önceliklerimiz arasındadır" dedi.

Vali Büyük, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Cumhuriyetin 91. kuruluş yıl dönümünü ve Cumhuriyet Bayramını heyecanla, gururla, onurla, coşkuyla, umutla kutlarken, başta kurtuluş mücadelesinin Büyük Önderi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyet ilanına karar veren TBMM’nin tüm üyelerinin, bütün şehitlerin, gazilerin, isimli ve isimsiz tüm kahramanlarımızın aziz hatırası önünde saygıyla eğildiklerini ifade etti.

Büyük mesajinda daha sonra şunlara yer verdi:

"Bu anlamlı günde, imkansızlık ve çaresizlikleri yenerek, İstiklal Harbimizi kazanmamızı sağlayan milli ve manevi değerlerimize olan saygı ve bağlılığımızı daha da pekiştirme ihtiyacı, en önemli önceliklerimiz arasındadır.

Kurtuluş Savaşı’nda gösterilen üstün gayret ve fedakarlıklar sonucunda kahramanlarımız tarafından bizlere armağan edilen Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesidir. Milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyet, bağımsızlık ve hürriyetimizden asla taviz vermeyeceğimizin ifadesidir. Cumhuriyet, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın kanıtıdır.

Ne mutlu ki, 91 yıl önce Büyük Atatürk’ün önümüze koyduğu “Muasır medeniyetler seviyesine ulaşma” hedefinde büyük mesafeler aldık. Cumhuriyetimizin kuruluş ideali olan hedeflere bugün her zamankinden daha yakınız. Çünkü Cumhuriyetimiz; bilimde, eğitimde, kültür ve sanatta, sağlıkta, ekonomide, sosyal yaşamın her alanında var olan tüm kazanımlarımızın, çağdaş uygarlık düzeyine erişmek adına attığımız her adımın en büyük dayanağı olmuştur.

Türk Milleti, Cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri, toplum hayatımızın vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığı sorunları Cumhuriyete olan bağlılığı sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı bilmiştir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz sevgili gençlerimiz, Şehit ve Gazilerimizin hatıraları ve fedakarlıklarını örnek alarak, Büyük Atatürk´ün emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve O´nun vazgeçilemez rejimi olan demokrasimizi her türlü tehdit ve tehlikelerden daima koruyacaktır. Cumhuriyet; Türk gençliğinin çalışmaları ile daha da yücelecek, dünya durdukça var olacaktır.

Bu tarihi gün dolayısıyla, başta büyük devlet adamı ve eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Harbi Kahramanlarımızın, ebediyete intikal eden devlet adamlarımızın, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, vatanımızın ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü için can veren aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyor, milletimizin ve tüm Adanalı hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle tebrik ediyorum."