Adana Valisi Mahmut Demirtaş, "Şu an okul yapmak için parasal hiçbir sıkıntımız yok. Yeter ki arsasını bulalım, arsasını bulduğumuz yerin okula ihtiyacı olsun"

Sarıçam Ziraat Odası ve Muhtarlar Birliği tarafından Vali Mahmut Demirtaş’ın katılımıyla kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonu güçlendirmek amacıyla kahvaltı programı düzenlendi.

Evliya Çelebi Turizm ve Otelcilik Lisesi’nde düzenlenen toplantıya Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, kamu kurum müdürleri ile çok sayıda muhtar katıldı.

Vali Mahmut Demirtaş, yaptığı konuşmada, Adana’da göreve başladığından beri en büyük sermayelerinin birlik ve beraberlik olduğunu dile getirdi. Birlik ve beraberliğin korunduğu sürece hem Adana’nın hem de ülkemizin çok daha iyi yerlere geleceğini ifade eden Vali Demirtaş, "Konuşmamın başında başta Afrin olmak üzere ülkemizin çeşitli yerlerinde şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet dilediğimi belirtmek istiyorum. Şehitlerimizin ailelerine ve yüce Türk milletimize sabır temenni ediyorum’’ ifadelerini kulalndı.

Sarıçam’ın hem merkez ilçe olmasının yanı sıra Adana’nın önemli ilçelerinden biri olduğunu dile getiren Vali Demirtaş, ‘’Sarıçam ilçemiz gün geçtikçe gelişiyor, yeni imar alanları açılıyor. Sarıçam, yeni imar alanları ile birlikte Adana’nın çeşitli yerlerinden gelen vatandaşlarımızın gelip yerleştiği bir yer. İnşallah bugün daire müdürü arkadaşlarımızla birlikte sizlerin talepleri hususunda nasıl çözüm yolları bulacağımızı değerlendireceğiz’’ diye konuştu.

Eğitim konusunda son yıllarda yapılan yatırımlarla önemli bir aşama kaydedildiğini söyleyen Vali Demirtaş, "Sarıçam’da okul ihtiyacının olduğu yerlerde arsalar bulursak bir an evvel okul eksikliğimizi gidererek gelecek yıl ikili öğretimden tekli öğretime rahat geçeceğiz. Şu an okul yapmak için parasal hiçbir sıkıntımız yok. Yeter ki arsasını bulalım, arsasını bulduğumuz yerin okula ihtiyacı olsun. Bu sene eğitim açısından Sarıçam’a epey yatırım yapıyoruz. Sarıçam’ın eğitim problemlerinin büyük bir kısmını çözeceğiz" şeklinde konuştu.

"Sarıçam’ın çevresinin değişeceğini düşünüyorum"

‘’Ayakkabıcılar Sanayi Sitesini Sarıçam’a kuracağız’’ diyen Vali Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘’Bu projeyle birlikte Sarıçam’da istihdam alanları açılacak, üretim alanları açılacak, yani Sarıçam zenginleşecek. Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi’ne yakın bir alanda 550 dönüm üzerinde de tekstil kent yapmayı düşünüyoruz. Yani hazır giyimcileri de buraya taşıyacağız. Burada üretim yapacaklar, hem Adana’nın hem de bu ülkenin ekonomisine, istihdamına katkıda bulunacaklar. Bu projelerle bir taraftan Sarıçam’ı güzelleştirirken yeni istihdam, yeni üretim alanları açarken bir taraftan da Adana’daki çarpık kentleşmeyi ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. İnşallah yakın bir gelecekte Sarıçam’ın çevresinin değişeceğini düşünüyorum. Bunları milletvekillerimizle, Bakanımızla, hükümetimizle başaracağımıza inanıyorum. Bu konuda hiç kimsenin endişesi olmasın.’’

"Adana’nın her tarafında var olacağız"

Sadece Sarıçam ilçesinde değil Adana’nın farklı yerlerinde önemli projeleri hayata geçirme gayreti içerisinde olduklarını aktaran Vali Demirtaş, ‘’Karataş ilçemizde Tarıma Dayalı İhtisas OSB ile seracılık yapmayı düşünüyoruz. 3 bin dönüm üzerinde bir alan tespiti yaptık. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da onayladı. Yakında inşallah inşaatına başlayacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından beklediğimiz bir belge var. O belge de geldikten sonra nasip olursa Adana’da ilk defa katma değeri yüksek ürünlerin üretilebileceği bir OSB olacak. Yine Karataş bölgesinde kafes balıkçılığını nasıl arttırabiliriz, üretime nasıl geçebiliriz onunla ilgili çalışma yapıyoruz. Adana’nın her tarafında var olacağız. Adana’nın her tarafında üretim yapacağız, Adana’yı geliştireceğiz, Adana’yı büyüteceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi yeni istihdam alanları açacağız’’ diye konuştu.

Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç ise yaptığı değerlendirmede, dile getirilen konuları hükümet yetkililerine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a fırsat buldukça aktardıklarını, sorunlara çözüm üretme noktasında gayret gösterdiklerini belirtti. Ülkenin son yıllarda ciddi atılımlar yaptığına da değinen Milletvekili Erdinç, "Tüm bunlar tabi ki yetmez. Yapılması gereken daha çok iş var. Bu çerçevede burada yapılan toplantıda muhtarlarımızın kendi mahalleleri ile ilgili talepleri gündeme getirmesi ayrıca önemli’’ ifadelerini kullandı.

Kurum müdürlerinin kendi alanları ile ilgili yapılan yatırımlar hakkında bilgilendirme sunumu yaptığı toplantı, muhtarların taleplerini dile getirmesi ve karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.