Fotoğraf tutkunu Belgin Özçelik ve Dürdane Ateş, ‘Venedik Karnavalı’nda çektikleri fotoğrafları ‘Maskeli Venedik’ adlı çalışmada toplayarak meraklısının beğenisine sundu.

Melodik bir fon müziği eşliğinde hazırlanan slaytta genellikle porte çalışmalarını sergileyen Özçelik ve Ateş, karnaval coşkusunu Adana’ya taşıdı.

Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği’nde (AFAD) gerçekleştirilen özel gösterime yoğun ilgi gösterildi.

‘Venedik Karnavalı’ hakkında bilgi veren Dürdane Ateş, “Venedik Karnavalı zamanı Venedik kadar ihtişamlı ve gizemli bir şehir göremezsiniz. Herkes kostümlüdür veya maskelidir, sokakta genelde günlük kıyafetlerinizle dolaşamazsınız. Festival boyunca dünyanın en lezzetli pizzalarını yer, İtalyan şarapları ile çakır keyif olursunuz” dedi.

Belgin Özçelik de, “Karnaval zamanı ortam o kadar samimidir ki, yeni tanıştığınız kişilerle harika danslar edersiniz. Sabahlara kadar tüm Venedik halkı ve karnavala katılan milyonlarca ziyaretçi ile sokaklarda vakit geçirirsiniz. ‘Venedik Karnavalı’na giderseniz yanınızda bu iki eşyanın olması çok önemlidir. Karnavala katılmak için bir maske, bir de hayatınız boyunca unutmayacağınız bu ortamı fotoğraflamak için bir fotoğraf makinesi” diye konuştu.