Adana’da, "6552 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunla” ilgili bilgilendirme toplantı ve ziyaretleri devam ediyor.

Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı ve Adana Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Kaşif Kılıç “6552 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunla ilgili vatandaşları bilgilendirmek için üzere Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçelerini birlikte ziyaret etti.

Başkan Ahmet Tunalı ve SGK İl Müdürü Kaşif Kılıç, ilçelerde ilk etapta Feke Kaymakamı İhsan Emre Aydın, Saimbeyli Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Tufanbeyli Kaymakamı Serdar Demirhan’ı ziyaret etti. Ziyarette, Vergi Dairesi Başkanlığının ve SGK İl Müdürlüğünün çalışmalarını kısaca anlatılarak mükelleflere, sigortalılara, hak sahiplerine ve tüm vatandaşlara büyük kolaylık sağlayan ve önemli avantajlar getiren 6552 sayılı kanunla ilgili çalışmalar hakkında ilçe kaymakamlarına ayrıntılı bilgi verildi, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyaret sonrası Mal Müdürlükleri ve SGK Merkez Müdürlüklerinde bilgilendirme toplantısı düzenleyen Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı ve Adana Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Kaşif Kılıç toplantıda “6552 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunla” ilgili önemli bilgiler aktardı.

Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı toplantıda 6552 sayılı Kanunun mükelleflere büyük kolaylık sağladığını belirterek kanunla ilgili önemli konuları ayrıntılı olarak ele aldı.

Borçlarının yapılandırılması için son başvuru tarihinin 1 Aralık 2014 olduğunu vurgulayan Başkan Tunalı vatandaşları kanunla ilgili bilgilendirmek için tanıtım kampanyası düzenlediklerini ve bu çerçevede kullanılan tanıtım afiş ve broşürlerinin yanı sıra ziyaret, bilgilendirme toplantısı, seminer ile panel gibi etkinlikler yaptıklarını söyledi.

Tunalı, tüm amaçlarının vatandaşların mağdur olmamaları için kanunun avantajlarından azami ölçüde faydalanmaları olduğunu ve bunun için ilgili kurumlarda dahil olmak üzere hep birlikte vatandaş odaklı çalıştıklarını ifade etti.

6552 sayılı kanunda SGK ile ilgili sigortalı, emeklilik ve genel sağlık sigortası uygulamalarındaki değişiklikler hakkında bilgiler veren Adana Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Kaşif Kılıç, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunun getirdiği pozitif avantajlardan bahsederek vatandaşların bu avantajlardan yararlanmaları için kurumsal çaba içerisinde olduklarını söyledi.

Toplantılarda, Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı ve Adana Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Kaşif Kılıç’a Gelir İdaresi Grup Müdürü Vekili Kamil Kurt ve SGK İl Müdür Yardımcısı Ali Yıldız eşlik etti.