Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adana Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün ortak organizasyonu ile Adana Adliyesi’nde görevli hakim, cumhuriyet savcısı ve personel aileleriyle birlikte obeziteye karşı farkındalık oluşturmak için yürüyüş yaptı.

Eski Baraj İçi Yaşar Kemal Yürüyüş Parkuru’nda başlayan ve yaklaşık 5 kilometre süren yürüyüşe Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İlk Derece Mahkemeleri Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Kaya, cumhuriyet başsavcı vekilleri, Adana Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Acil, çok sayıda cumhuriyet savcısı, hakim ve adliye personeli aileleriyle katıldı. Sağlık Bakanlığı’nın uyguladığı ’Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Projesi’ içinde yer alan 2014 yılının ’Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı’ olarak ilan edilmesi kapsamındaki yürüyüş, çam ağaçlarının arasında, Seyhan Nehri manzarası eşliğinde yapıldı.

Etkinliğe ev sahipliği yapan Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, obezite ile kurumsal olarak mücadele başlattıklarını belirterek, “Amacımız, Türkiye’de olduğu gibi Adana’da da obeziteyle ilgili bir farkındalık oluşturmak. Çağın hastalığı olarak nitelendirebileceğimiz obezite ile mücadele konusunda başlattığımız yürüyüşün sürdürülebilirliğini sağlamayı hedefliyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda mücadelesini görmemek mümkün değil. Böyle önemli bir etkinlikte çoğu aileleriyle birlikte burada bulunan Cumhuriyet Savcılarımıza, hakimlerimize ve personelimize çok teşekkür ederim. Adana Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptığımız bu yürüyüşü geleneksel hale getirip, personelimizle sık sık sağlık yürüyüşleri yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Renkli görüntülere de sahne olan yürüyüşte, yoğun iş yükü altında çalışan adliye personeli stres attı. Etkinlikte katılımcılara şapka ve adımsayar hediye edildi.