Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Başkanı Fikret Yeni, “Kongremiz, Türkiye’mizin büyümesine vesile olacaktır” dedi.

İlçe kongrelerinin ardından bir değerlendirme yapan Başkan Fikret Yeni, 6-19 Kasım tarihleri arasında 15 ilçenin kongresini tamamladıklarını söyledi. 13 Aralık’taki AK Parti Adana İl Başkanlığı Kongresi’yle ilgili hazırlıkların da devam ettiğini belirten Başkan Fikret Yeni, “İlçe kongrelerimiz, birer şölen ve bayram havası içerisinde geçti. Kongrelerimizin tamamına katıldım. Bir günde 3 kongre yaptık, 3’ünde de bulundum. Kongrelerimiz, oldukça verimli geçti. 15 ilçemizden 2’sinde başkan değişirken, 13’ünde değişiklik olmadı” dedi.

“ATILACAK ADIMLARIN PROVASI”

AK Parti’nin, demokrasiye, milletin değerlerine, ülkenin birlik ve beraberliğine gösterdiği sadakatle darbe kurallarını ve paralel yapının oluşturabileceği arızaları ortadan kaldırmayı kendine şiar edinmiş bir parti olduğunu hatırlatan Başkan Fikret Yeni, şunları anlattı:

“Bu hedef çerçevesinde yapmış olduğumuz kongreler aslında bizim bu hedeflerimize atılan adımdır. Kongremiz Türkiye’mizin büyümesine vesile olacaktır. Her bir kongremiz ülkemizdeki darbe rejimlerinin, vesayet kalıntılarının ortadan kaldırılmasına, Pensilvanya veya Pensilvanya’nın emrinde olan paralel yapının kalıntılarını ortadan kaldırmaya vesile olacaktır. Yapılan kongrelerimizde, içinde yaşadığımız bu kongre süreçlerimizde, 2015 yılında yapılacak olan genel seçimde hedeflemiş olduğumuz 2023 vizyonu, 2053 ve 2071 Türkiye’sine atılacak olan adımların birer provasıdır.”

“HALKIMIZ CEVABINI VERİYOR”

AK Parti’ye karşı halkın teveccühünün her geçen gün artarak devam ettiğini ifade eden Başkan Fikret Yeni, “Dışarıdan gelen saldırıların dışında, düne kadar bizimle beraber hareket eden, bizden aldıklarıyla maalesef bu ülkenin temelini dinamitlemeye kalkan birileriyle de mücadele etmek durumundayız. Halkımız, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 52 oranında vermiş olduğu oyla aslında onlara cevabını verdi. Onları sandığa gömdü. Ama onlar bir türlü uslanmıyor. Hala uğraşıyorlar. Onları bir daha çıkmamak üzere kendi karanlık dünyalarına hapsetmek için belki verilen oy yüzde 52 değil yüzde 62 olması gerekiyordu.

İçeriden ve dışarıdan sürekli saldırılar yapılmak isteniyor. Bu da aslında ülkemizin ne kadar büyüdüğünü, ne kadar geliştiğini ortaya koymaktadır. Bizler kendi yerli otomobilimizi yapalım derken birileri 17 Aralık operasyonunu yapmaya çalışıyor. Bizler kendi uydumuzu, kendi kanal İstanbul’umuzu yapmaya çalışırken birileri 25 Aralık, 6 Ekim, 7 Ekim operasyonlarıyla bu ülke üzerinde bir şeylerin provasını yapmaya çalışıyor. Biz teşkilat mensupları olarak buna izin vermedik. Allah’ın izniyle bundan sonra da izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

“ARTIK GÜÇLÜ TÜRKİYE VAR”

Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını belirten Başkan Fikret Yeni, “Bir tane Anayasa kitapçığının fırlatılıp, bir gecede insanların servetlerinin eridiği günleri geride bıraktık. Şu anda mensubu olduğumuz partimiz, artık bir Anayasa kitapçığının fırlatılmasını dikkate almayacak bir ülke inşa etti. Hamdolsun ki, 600 yıl 3 kıtada hakimiyet kurmuş bir ecdadın torunlarıyız. Sadece kendi toprak bütünlüğü içerisinde yaşayanlara değil dünyanın herhangi bir coğrafyasındaki mazluma, ihtiyacı olana el uzatan ecdadın torunlarıyız. Bizler de aynı şeyi yapmaktayız ve yapmaya da devam edeceğiz. Bizler bunu yaptıkça Allah da bizi koruyacaktır. Bizler bu emeğimizi ortaya koydukça Rabbim de bizim emeğimizin karşılığını verecektir” dedi.