Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karaisalı İlçe Başkanı Sezai Yılmaz ve MHP Pozantı İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar yapılan kongrelerde aynı göreve yeniden seçildiler.

Karaisalı’da yapılan kongrede tek liste çıkarıldı. Mevcut İlçe Başkanı Sezai Yılmaz’ın yeniden aynı göreve talip olduğu 11.Olağan Kongrede Divan Başkanlığını MHP Adana Milletvekili Ali Halaman yaptı. Kadınların da ilgi gösterdiği ve yoğun katılım görülen kongre sonucunda yapılan seçimde mevcut ilçe başkanı Sezai Yılmaz, kullanılan ve 1 oyun geçersiz sayıldığı 193 oydan 192’sini alarak güven tazeledi.

MHP Pozantı İlçe Başkanlığı kongresinde de tek liste çıkarıldı. Kongre MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz’ın divan başkanlığında gerçekleştirildi. Durmuş Taşpınar’ın başkanlığında oluşan listedeki isimler 54 oyla yeni dönemde görev üstlenirken, Taşpınar aynı göreve yeniden seçildi. Her iki kongrede ayrıca MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, MHP MYK Üyesi Metanet Çulhaoğlu ve MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı da hazır bulundu.

MHP’nin Adana’da iki ilçede kongresi kaldı. Önümüzdeki hafta sonu merkez ilçelerden Çukurova ve Sarıçam ilçe kongreleri yapılacak. İl Başkanlığı 11.Olağan Kongresi ise 8 Şubat 2015’te gerçekleştirilecek.