Havaların ve denizin soğumasıyla birlikte, Yumurtalık’ta turizm sezonu sona erdi.

Yumurtalık Turizmi Geliştirme Derneği Başkanı Sami Karnas, geçtiğimiz yıllara göre bu yıl turizm sezonunun sönük geçtiğini belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile koordineli çalışılarak Yumurtalık’a yerli ve yabancı turist çekilebileceğini iyi bir tanıtım ve reklam ile bunun gerçekleşebileceğini söyledi.

Havaların ve denizin ani soğumasıyla birlikte bugün itibarı ile pansiyonların yüzde 95’inin kapandığını, otellerde ise durumun farklı olmadığını ifade eden Karnas, "Yumurtalık’ta aktif turizm destinasyonu sona erdi diyebiliriz. Otellerde rutin birkaç şirket çalışanları kalıyor ve bu otellerin restoran hizmeti sunarak müşteri tutmaya çalışıyorlar" dedi.

İlçede otel işletmeciliği yapan Durdane Fırat, ağustos ayında ilçeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının 60 binlere ulaştığını belirterek, "Temmuz ayı Ramazan dolayısıyla boş geçti. Normalde 2 ay iş yapıyoruz 10 ay boş oturuyoruz. Her ay elektrik, su, vergi ve çalışan personelin maaşını hesaba koyduğunuzda tamamen zararına çalışıyoruz" diye konuştu.

Aile çay bahçesi işletmeciliği yapan Mustafa Duran ise bu yıl ağustos ayının iyi geçtiğini, artık tüm hazırlıklarını gelecek turizm sezonu için yapacaklarını kaydetti.