Ünlü komedyen Yunus Yuva, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında sahne aldığı "Akıllı Mısın? Deli Misin?" isimli stand up gösterisinde, engellileri kahkahaya boğdu.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Şizofreni ve Aileleri Dayanışma Derneği (ŞİZODER) organizasyonuyla Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nda gerçekleşen stand up gösterisinde farklı spor dallarında derece alan engelli sporculara Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Ökten, Çevre Koruma Daire Başkanı Çelebi Akkuş, Makina İkmal Daire Başkanı Murat Yaren, İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan, ŞİZODER Başkanı Suzan Yuva tarafından plaket verildi. ŞİZODER’in fahri başkanı ve aynı zamanda kendisi de 8.5 milyon engelli arasında model hasta seçilen Yunus Yuva’ya ise plaketini Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü adına, Genel Sekreter Yardımcısı Halil Avşar verdi.

Plaket töreninin ardından engelliler için sahne alan ünlü komedyen Yunus Yuva, salonu güldü geçti. Stand up gösterisiyle büyük alkış alan Yuva, engellilerden büyük beğeni topladı. Sevgi Evleri’nde yaşayan küçük bir kızın ricasını da kırmayan Yuva, Recep İvedik tiplemesiyle doğaçlama da yaptı. Birçok ünlünün ses taklidini doğal anlatımlarıyla dikkat çekici biçimde yapan ünlü komedyen, Devlet Bahçeli taklidi de yaptı. Bir şizofreni hastası olarak başından trajikomik durumları seyircilere anlatan Yuva, Mart ayına kadar gösterisinin olmayacağını açıkladı.