Türkiye’nin turizm alanındaki en büyük organizasyonlarından biri olan Travel Turkey Fuarı’nda ‘partner il’ olan Adıyaman, eşsiz tarihi geçmişi, doğal ve kültürel zenginliği ile fuara damgasını vurdu.

30 değişik ülkeden turizm profesyonellerini bir araya getiren fuarın en renkli standı Adıyaman’ın oldu. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ın ev sahipliği yaptığı stant ziyaretçi akınına uğrarken, Adıyaman standında sergilenen Hacivat-Karagöz gösterisi ile efsanevi Paris Güzellik Tanrıçası ve Helen kıyafetli görevlilerin karşılaşması da ilgi çeken ayrıntılardan birisi oldu.

Adıyaman Halkoyunları Ekibinin sunduğu birbirinden muhteşem gösteriler İzmir’deki fuar alanını adeta inleterek, büyük beğeni topladı. Vali Mahmut Demirtaş, bütün misafirlerini 330 metre karelik standa oluşturulan şark köşesinde ağırlayarak, katılımcılara çiğ köfte, meşhur kervansaray kahvesi ile peynirli helva ikram etti.

Türkiye turizminin en prestijli etkinliklerinden biri olan Travel Turkey İzmir Fuarında ayrıca, Adıyamanlı turizmciler turizm profesyonelleri ile verimli iş görüşmeleri ve anlaşmalar gerçekleştirerek, eşsiz bir buluşma ortamı yaratıldı.

Tarihi süreç içerisinde bugün kadar bir çok medeniyete harman olmuş Adıyaman’ın sahip olduğu kültür ve turizm potansiyelini dört gün boyunca en iyi şekilde Travel Turkey İzmir Fuarında tanıtmaya çalışacaklarını vurgulayan Vali Mahmut Demirtaş, "Adıyaman misafirperver insanları, tarihi ve kültürel birikimi, doğal güzellikleri, eşsiz tarihi mekanları, arkeolojik ören yerleri ve gelişmesini sürdüren alt yapısıyla turizm sektöründe istikbal vaad eden bir ilimizdir. Adıyaman’ın sahip olduğu tüm bu güzellikleri Travel Turkey İzmir Fuarında 4 gün boyunca en iyi şekilde tanıtmaya ve anlatmaya çalışacağız” dedi.

Fuara AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu da katılıyor.