Adıyaman Üniversitesi URAP Dünya Raporunda Türkiye’de 28’inci, dünyada 1142’nci sıraya yerleşerek dünya üniversiteleri arasına girme yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) URAP (University Ranking by Academic Performance) Araştırma Laboratuvarı her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye üniversitelerinin Türkiye ve Dünyadaki 2014 yılına ait genel ve alan sıralamalarını açıkladı.

URAP, üniversitelerin genel sıralamasını belirlerken, makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen makale sayısı, atıf sayısı, öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı, toplam bilimsel doküman sayısı, öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel doküman sayısı, doktora öğrenci sayısı, doktora öğrenci oranı, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı kriterlerini kullandı.

Geçen yıl Adıyaman Üniversitesi URAP Dünya Raporunda ülkede 45. ve dünyada 1368. sıradaydı ve ilk defa ilk 2000 içinde ve ilk 1500’ün altında yer almıştı. Bu yıl ise 247,29 toplam puanla ilk 1250’nin altında yer alma başarısını gösterdi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, gösterilen bu başarının daha güzel başarıların müjdecisi olduğunu belirterek bunda katkı ve emeği olan bütün çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Bu başarının tesadüf olmadığını, çok büyük fedakarlıklar ile ciddi emek ve mesai gerektirdiğini ifade eden ve bu kadar sürede ortaya konulan bu başarının Adıyaman Üniversitesi’nin alın teri olduğunu belirten Gönüllü, şöyle devam etti:

“Göreve geldiğimiz günden beri, yoğun bir mesai ile üniversitemizin başarılı olması, ilimize ve ülkemize yaraşır bir seviyede olması için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Fedakarca çalışan kadrolarımızla ve sevgili öğrencilerimizle birlikte uluslararası üniversitelerle rekabet edebilecek bir üniversite oluşturmayı hedefleyerek girdiğimiz bu yolda her geçen gün büyüyerek ve gelişerek hizmet vermeye devam ediyoruz. İlim ve kültür merkezi olma yolunda ilerleyişimiz devam ediyor. Üniversitemizin gelişmesi ve büyümesi için gayret gösteren herkese teşekkür ediyorum. Başta akademisyen arkadaşlarımız olmak üzere idareci, çalışan ve öğrencilerimize gönülden teşekkür ediyorum. Şahsıma ve kurumuma gösterdikleri teveccühten dolayı da çok değerli Adıyaman kamuoyuna teşekkür ediyorum. Bizlere verdikleri destek ve duydukları güvenin boşa çıkmayacağına emin olabilirler. Hep birlikte daha güzel başarılara imza atacağımıza olan inancım tamdır.

Adıyaman Üniversitesi; farklı, farkında ve fark ettirici özelliklere sahip olmanın gerekli donanımını sağlama ve oluşturma noktasında her türlü gayreti göstererek, tüm kadrosu ile birlikte, geleceği tasarlayan nesiller yetiştirme sevdasını yüreğinde her zaman taşıyacaktır.”