Adıyaman Üniversitesi, Muharrem ayı münasebetiyle aşure günü düzenleyerek 2 bin kişiye aşure dağıttı.

Adıyaman Üniversitesi tarafından düzenlenen programda yapılan duanın akabinde 2 binden fazla misafir ve öğrenciye aşure ikram edildi. Programda Rektör Prof. Dr. Talha Gönüllü öğrencilere ve misafirlere kendi eliyle doldurduğu kaselerde aşure ikram etti.

Davetliler aşure etkinliğinin birlik, beraberlik ve kardeşliğe vesile olması temennisinde bulunarak Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü’ye teşekkür ettiler.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü yaptığı konuşmasında Aşure Günü Programını artık geleneksel hale getirdiklerini dile getirerek, şunları söyledi:

“Geleneksel hale getirdiğimiz bir aşure günü programında daha bir arada bulunuyoruz. Programımıza toplumumuzun her kesiminden çok sayıda vatandaşımız, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı. Aşure programımıza çok büyük teveccüh oldu. İnşallah bu birliktelik her daim devam edecektir. Katılımlarından dolayı misafirlerimiz, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimize Üniversitem adına teşekkür ediyorum.”

Öğrenciler ise, aşurenin dini ve toplumsal olarak anlam ve öneminin büyük olduğunu belirterek, akademik bir ortamda barış ve kardeşlik içerisinde güzel arkadaşlıklar geliştirdiklerini söylediler.

Gençlik Meydanı’nda düzenlenen Aşure Gününe Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Niyazi Kahveci, Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Prof. Dr. Seyit Temir, Adıyaman İl Müftü Yardımcısı Mustafa Altun, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Alevi Kanaat Önderleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Adıyaman Üniversitesi akademik ve idari personeli ile öğrencileri katıldı.