Çevre ve Şehircilik Adıyaman İl Müdürü Fikret Onhan, Adıyaman’da şuana kadar 106 kişinin ‘riskli yapı’ müracaatında bulunduğunu söyledi.

Onhan, yaklaşık bir yıldan beri uygulanan ‘riskli yapı’ uygulaması kapsamında 106 kişinin müracaatının alınarak işleme konulduğunu ve şuana kadar 60 bin TL kadar kira yardımının yapıldığını belirtti.

Fikret Onhan, kira yardımı olarak 645 bin TL’nin daha ödeneceğini belirterek, ‘riski yapı’ uygulaması hakkında şu bilgileri verdi:

“Riskli yapı tespiti talep eden vatandaşlarımız Bakanlığımız tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlara başvuruyor. Yapı denetim, müşavirlik firması oluyor. Bakanlığımız tarafından bu firmalara riskli yapı tespit yetkisi veriliyor. Bu firmalara dilekçe, tapu fotokopisi ve nüfus cüzdan fotokopisiyle beraber başvuruyorlar. Firmalarımız gidip belli bir bedel karşılığında bu riskli yapı tespitini hazırlıyor. Bizim aranet diye bir sistemimiz var. O sistem üzerinden bize geliyor, biz bunları inceliyoruz.

Biz rapor üzerinden inceleme yapıyoruz. Binanın uygunluğunu tespit ettikten sonra, riskli yapı gerçekten ‘evet’ firmanın tüm mevcut normlara göre değerlendirmesini yaptıktan sonra biz sistem üzerinden onaylayıp sisteme aktarıyoruz. Bu arada vatandaş binasını yıktıktan sonra bize başvuruyor; biz gidip bakıyoruz. Yıkılmışsa kira yardım talebinde bulunuluyor. Bakanlığımızın onayı ile 18 ay kira yardımında bulunuyoruz.”