Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Amatör Spor Haftası kutlamaları kapsamında kortej yürüyüşü yapılarak 90 amatör spor kulübüne spor malzemesi dağıtıldı.

Adıyaman Lisesi önünde başlayıp Gölbaşı Caddesi üzerinden Cumhuriyet Kapalı Spor Salonuna kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken, programda bokscular, tekvandocular ve minik jimnastikçilerin göstermiş olduğu hareketler büyük beğeni kazandı. Yapılan gösterilerin ardından bir konuşma yapan Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, “Spor Genel Müdürlüğü’nün son iki yıldır ülkemiz genelinde uygulamaya koyduğu amatör spor haftası kutlama etkinlikleri 13-19 Ekim 2014 tarihleri arasında 81 il ve ilçe merkezinde eş zamanlı olarak kutlanmaktadır. Amatör spor haftası kutlama programının uygulamasındaki amacı sporda engeli aşıyoruz sloganıyla yürütülen proje 7’den yetmişe tüm sporcu adaylarına yönelik yaz spor okullarında eğitim gören öğrenci ve gençlerin spora daha iyi motive olmaları spor kültürünü ve ahlakını benimsemelerini müsabaka deneyim ve tecrübelerini artırmaktır. Amatör spor kulüplerine sporcu desteği sağlamak amacıyla kutlama haftası süresince il ve ilçelerimizde 23 değişik spor organizasyonları düzenlemektedir.

Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı nın ilimizde faal tescilli spor kulüplerine dağıtılmak üzere eşofman, forma, şort, yağmurluk ve çantayı spor malzeme desteği olarak İl Müdürlüğü’müze gönderilmiştir. İl ve ilçelerde göre spor malzeme desteği alacak kulüp sayıları Adıyaman 54, Gölbaşı 10, Kahta 21, Besni 5 olup toplam 90 spor kulübüdür. Bizler bu konuda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ediyoruz” dedi.

Daha sonra konuşan Adıyaman Vali Yardımcısı Murat Süzen ise, sporun anlam ve önemine değinerek spor malzeme dağıtımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından protokotarafından 90 amatör spor kulübüne spor malzemesi dağıtıldı.

Yapılan etkinliğe Adıyaman Vali Yardımcısı Murat Süzen, AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Av. Halil Fırat, Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Adıyamanspor Kulüp Başkanı Abdurahman Erdem, amatör spor kulüp başkanları, sporcular, sporcu velileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.