Adıyaman’ın İl Oluşunun 60. yıl etkinlikleri kapsamında her yıl olduğu gibi bu yılda koşu düzenlendi.

Adıyaman’ın il oluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışlar küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde düzenlendi. Yarışmalara kız ve erkeklerden toplam 170 sporcu katıldı. Atatürk Bulvarı üzerindeki çeşitli noktalardan başlayan ve Belediye önünde son bulan yarışlar sonunda ödül töreni düzenlendi.

Ödül törenine Vali Mahmut Demirtaş, Jandarma Garnizon Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Gençlik ve Spor Müdürü Seyat Ahmet Bağcı, İl Genel Meclis Başkanı Salih Şahan ve çok sayıda kişi katıldı. Ödül töreninde dereceye giren sporculara madalya, altın ve başarı belgesi verildi.

Ödül töreninde konuşan Belediye Başkan Hüsrev Kutlu, hem kendi kurumunu hem de Gençlik Spor Müdürlüğü’nü organizasyon eksikliğinden dolayı sert bir şekilde eleştirdi.

Hüsrev Kutlu konuşmasında, “Her sene geleneksel olarak yaptığımız il koşusunu bu yılda gerçekleştirdik. Ama organize olarak çok kötü olduğumuzu Adıyaman Belediye Başkanı olarak itiraf ediyorum. Başta gelen ekiplerimiz sağlık ekiplerimiz yetersizdi. Bir tane ambulansla üç ayrı koşuya yetişmeye çalışıyorlar. Koşunun ardından birisi gidiyor varış noktasında sağlık ekibi yok. Trafik ekipleri yetersizdi. Ben bunda en büyük eksikliği belediyemizde görüyorum. Özellikle sporcularımızdan ve halkımızdan özür diliyorum. Hayatımda ilk defa bu kadar rezil organize görüyorum. Koşuyu bitirdikten sonra yere yığılan sporcuya müdahale edecek bir sağlık ekibinin olmaması skandaldır. Trafik ekibimiz koşuların ardından gidecek ekip yoktu. Ben Sağlık Müdürlüğünü veya Emniyet Müdürlüuğünü suçlamıyorum. Biz toplantılarla bunun organizesini yapabilirdik. Bizden sonra Gençlik Spor İl Müdürlüğü de bu işte kabahatlidir. Gençlik Spor İl Müdürümüz de, Belediye Başkanı gibi yerinde oturup yardımcısına organizeyi bırakmış. Biz 60 yıldır il olmuşuz ama hala iyi bir il olamamışız. İnşallah bunlardan ders çıkaracağız. Bir dahaki yıllarda ya böyle bir organize yapmayacağız, ya da organizeyi çok iyi yapacağız” dedi.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise, Adıyaman’ın il oluşunun 60. yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Bir takım aksaklıklara rağmen organizasyondan dolayı tebrik ediyorum. Bu tür organizasyonları toplantı yaparak organizasyon yapmak lazım. Bir daha bu tür aksaklıklar olmasın. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Biz onlar için buradayız. Bir aksaklık olursa bende özür diliyorum. Bundan sonra olmasın diliyorum. 60. yılın hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.