Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi tarafından düzenlenen burs programına ilgi beklenenin üst düzeyinde oldu.

Adıyaman’da okuyan ve Adıyamanlı olan 200 öğrenciye verilen burslar için İlim Yayma Cemiyeti konferans salonunda düzenlenen programa Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, vakfın yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Tolantının açış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Yakup Akıncıoğlu, “Adıyamanlılar Vakfı olarak bu yılda bursiyer sayımızı arttırarak öğrencilerimize yanlarında olduğumuzu hatırlatmak istedik. Adıyaman şartlarında topladığımız burslarımızın sayısını arttırmak için önceki yıllardan daha fazla mesai harcayarak büyük çaba içerisine girdik. Adıyaman’da ekonomik anlamda çok büyük işletmelerin olmaması burs bulma noktasında bizleri sıkıntıya soksa bile bu vakıf hizmetini layıkıyla yerine getirmek için yönetim kurulu arkadaşlarımızla beraber büyük çaba sarf etmekteyiz. Bugün yönetim kurulu üyelerimizle beraber siz değerli öğrenci bursiyerlerimizle bir buluşma gerçekleştirdik. Bu buluşmada Adıyaman Üniversitesi Rektörü prof. Dr. M. Talha Gönüllü’de bizlerle beraber oldu. Sayın Gönüllünün bu iştirakı bizleri ayrıca mutlu etmiş ve öğrencilerimiz açısından önemli bir motivasyon olmuştur. Genel merkezimiz olan İstanbul’da 400 Adıyaman’da da 200 olmak üzere toplamda 600 öğrenciye vakfımızca burs verilmektedir. Bu öğrencilerimiz tamamı da yine Adıyamanlıdır. Amacımız bu sayıyı her yıl arttırarak ihtiyaç sahibi tüm öğrencilerimize burs teminidir. Vakfımız bünyesinde üniversiteli öğrencilerimize yönelik çok sayıda etkinlik ve programlarda yapılmaktadır. İngilizce, Arapça gibi talep geldiği takdirde istenilen lisanda yabancı dil kursları verilmeye devam edilecektir. Vakfımız tarafından organize edilen panel, seminer, konferans ve sempozyumlarla öğrencilerimizin de katılımı sağlanmış ve kendilerini geliştirme anlamında önemli kazanımlar elde edilmiştir" dedi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü ise, yaptığı konuşmada öğrencilere tavsiyelerde ve uyarılarda bulunarak önemli olarak görülen bazı uyarılarda bulunarak, “Adıyamanlılar Vakfının önemli bir misyonu var. Burada hizmet veren Genel Başkanından, yönetim kurulu üyesine, bursiyerinden burs verenine kadar tek bir çakıl taşı kaldıran ve bunu vakıf hizmeti için kullanan herkesin emeği oldukça kutsaldır. Bu vakıf hizmeti içerisinde farklı kademelerde hizmet veren ve gönül veren insanlarımız çok önemli bir oluşumun içerisinde manevi olarak önemli kazanımlarda elde etmektedirler. Burs töreni vesilesiyle bugün burada bizleri öğrencilerimizle buluşturan ve onlarla konuşma fırsatı veren vakıf yönetimine de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Adıyamanlılar Vakfı Basın Ve Medya Komisyonu Başkanı olan Hamit Yaşar’ın sunumuyla gerçekleşen programda Adıyamanlılar Vakfı faaliyetlerini içeren tanıtım filmi sonrası Burs Komisyonu Başkanı Mahmut Ateş’in burs ve faaliyetler bilgilendirme sunumuyla devam etti.

Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal’ın gönderdiği mesajın okunmasının ardından bursiyer öğrencilerle programın soru cevap kısmına geçildi.

Program sonrası düzenlenen ikram ve çay sohbetinde ise Vakfın Adıyaman Şube Başkanı Yakup Akıncıoğlu, Rektör Talha Gönüllü ve Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri bursiyer öğrencilerle sohbet ederek gündemdeki bazı konuları değerlendirme imkanı buldu.