Aile Ve Sosyal Politikalar Adıyaman İl Müdürlüğü Aile Eğitimi programı kapsamında Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetinden yararlanan ailelere “Madde Kullanım Riski ve Madde Bağımlığından Korunma” konulu bir eğitim verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen ve iki oturumda yapılan seminerde konuşmacılar Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi Sorumlusu İrfan Gülkan, Aile Eğitim Programı Formatörü Çocuk Gelişimcisi Hatice Gündoğdu, Aile Eğitim Programı Formatörü Psikolog İbrahim Halil Buldağ, Aile Eğitim Programı Eğitimcisi Hacı Uzun tarafından, seminere katılan ailelere ergenlik nedir? Ergenleri anlamak, ergenlik süreci ve riskli davranışlar, ergenlik ve bağımlılık süreci, madde kullanım riski olabilen ergenle sağlıklı iletişim, bağımlı olan ergen ve erişkinlerde kaymayı anlama ve önleme, bağımlılık ve kötüye kullanılan maddeler, madde kullanım seyrini anlamak, madde bağımlılığında müdahale konularında bilgi verildi.

Aile Eğitim Programına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Hulusi Kara da katıldı.