AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Muharrem Ayı nedeniyle aşure etkinliği düzenlendi.

Demokrasi Parkı etkinlik alanında gerçekleştirilen aşure dağıtım programına Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Müftü Mehmet Ali Öztürkçü, İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, İl Genel Meclis Başkanı Salih Şahan, Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez, Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş, MKYK Yedek Üyesi Mustafa Alkayış, parti yöneticileri ve partililer, Alevi Dedeleri ve toplumun çeşitli kesimlerinden kanaat önderleri katıldı.

Alevi Dedesi Ali Büyükşahin ve Müftü Mehmet Ali Öztürkçü’nün duasının ardından davetlilere aşure dağıtıldı.

Aşure etkinliğinde konuşan Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş, davete katılanlara teşekkür ederek, “Bizi kırmayarak buraya gelen herkese hoş geldiniz diyorum. Muharrem ayının 10’unda yaşanan Kerbela olayının burukluğu ve üzüntüsünü yaşamaktayız. Maalesef günümüzde Kerbela olayları devam etmektedir. Ortadoğu’da yaşananlar hala yüreğimizi acıtıyor. Güçlü olmak için insanların zulme uğratılması yüreğimizi burkuyor. Bugün Adıyaman’ı temsil eden herkesle burada olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Bu Adıyaman kardeşliğinin ve huzur kenti olmasının simgesidir. İnşallah huzur ve barışımız hiç bozulmaz” dedi.

Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise, geçmişte yaşanan hüzünlerden ders çıkarmak gerektiğini belirterek, “Muharrem ayı geçmişteki hüzünlerden ders çıkartarak daha iyi bir dünya için kardeşliğin devam etmesine vesile olan günlerdir. Yüzyıllar önce o acı hadiseler maalesef bu günde hala devam etmektedir. Yeryüzünde hüzünler devam etmekte; Hak’kın yanında olan mazlumlar ölümlerle karşı karşıya gelmektedir. Temennimiz birlikte beraber olmamızdır. Aşurenin içerisinde onlarca çeşit yiyecek var. Bunların hepsi birbirinde kaynaşıyor. Toplumumuzda da biz bunları bir arada bulundurabilirsek güzel bir ahenk, güzel bir ses güzel ortaya çıkartabiliriz. Adıyaman dünyaya örnek bir kenttir. Bundan sonrada inşallah bunu devam ettiririz” dedi.

İl Başkanı İbrahim Halil Fırat ise, etkinliği düzenleyen Kadın kolları Başkanı Ayla Pektaş ve ekibine teşekkür ederek, “Muharrem ayı birlik, beraberlik, kardeş ve dayanışmanın olduğu günlerdir. İnşallah Adıyaman’da ve Türkiye’de bu birlik ve beraberliğinin yaşanacağına inanıyoruz. Yezid’in o zalim zulmüne karşı birlik ve beraberlik kardeşlik hakim olur” ifadelerini kullandı.