AK Parti Kahta İlçe Başkanlığı 5. olağan kongresi Kahta METEM konferans salonunda gerçekleşti.

AK Parti Kahta İlçe Başkanlığı 5. olağan kongresinde 9 aydır başkanlığı yürüten mevcut Başkan Engin Akel, tek aday olarak girdi. Divan başkanlığını AK Parti Adıyaman İl Başkanı İbrahim Halil Fırat’ın yaptığı kongrede Engin Akel, oy kullanan 402 delegenin oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, belediyenin hizmetlerinden ve yerel yönetimin içinde bulunduğu durumdan bahsetti.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş ise konuşmasında, "Kahta’da birlik ve beraberlik içinde bir mücadele verilerek çok güzel bir seçim zaferi elde edildi. Milletin bize verdiği emaneti, tek akılla ve iki gözle yerine getiremeyiz. Mutlaka bütün bu kesimlerin yani teşkilatımız, belediyemiz, milletvekillerimiz arasında istişareyi muhakkak suretle tesis etmesi lazımdır. Ben belediye başkanı oldum diye bütün imkanları kendi bildiğim gibi kullanırım. Benim aklım bana yeter. Yok böyle bir şey. Böyle bir şey demeye hakkında yok. Çünkü bu millet sana senin aklın bizden daha iyidir. Sen hepimizden daha büyük bir akla sahipsin diye belediye başkanı yapmadı. Seni aramızda bu makama namzet olarak gönderdik. Bizimle birlikte bu şehri idare edesin diye seni belediye başkanı yaptık. Yapacağımız her iş, adaletle olmak zorundadır. Seçim döneminde bir takım yapılan davranışların, atılan adımların, hesabını sormak bizim haddimize bizim yetkimize ait değildir. Biz bu millete hizmet etmekle talimatlandırıldıktan sonra bu milletin her bir ferdine hizmet etmek zorundayız. Biz adeta yüz yıl sonra, bir asır sonra bahtının yeniden açıldığı AK Parti’den, insanları neye güvenerek, neye sığınarak, hangi haddimizi bilmeyerek bu partiden insanları soğutacak bazı keyfilikler içine girebilirsin" şeklinde konuştu.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ise, ülke gündemiyle ilgili yaptığı konuşmada, “Kobani ve benzeri bahanelerle sokağa dökülüp terör estirenlere, sadece Kahta’da değil, Türkiyenin hiçbir yerinde izin vermeyeceğiz. Kobani Kobani diyenlere sesleniyorum. Sen Kobani’de PKK’nın zulmünü göreceksin. Sen Kürtler, Türkler diyorsan 200 bin Kürdü, Irak Kürdistanı’na hicrete göndermek zorunda bıraktıran PKK’nın zulmünü göreceksin. Esed’in sayesinde Kobani’ye yerleştikten sonra, PKK’nın Esed’den bin kat daha fazla oradaki Kürtlere nasıl zulüm ettiğini bileceksin” dedi.

Milletvekili Mehmet Erdoğan ise konuşmasında, “Bizler bugünlere sabrederek geldik. Yıllar önce konuşmak istediğimiz dilimize konuşamazsınız dediler. Kılık kıyafetimize müdahalede bulundular. Milletiyle aynı değerleri düşünen bakanları başbakanları astılar. Allah-u Ekber sedalarına tahammülleri yoktu, yasakladılar. Sonra yiğit adamlar çıktı. Bu haksızlığı nasıl düzeltebiliriz diye. Onlara da fırsat vermediler. Silahı sağcıya verdiler. Solcuyu vurdurdular. Silahı solcuya verdiler sağcıyı vurdurdular. Bu milletin evlatlarını heder ettiler. 28 Şubat oyunları oynandı. Üniversite kapılarda başörtülü kızlarımızı içeri almadılar. Mecliste dışarı, dışarı diyerek haddini bildireceğiz dediler. Bize tahammüleri yoktu. Lahmacun satan yeşil sermayeleri yaftalayıp ambargo koydular. İnancımıza kılık kıyafetimize, rengimize, dilimize cebimizdeki paraya bile göz dikenler bu zulümler karşısında illegeliteye hiç müracaat etmedik. 100 yıldan beri haykırdığımız gibi, geliyoruz adım adım dercesine, zalimler için yaşasın cehennem dedik sadece. Sabrettik. AK Parti bu milletin 100 yıllık duasıydı. Çünkü cehaletle savaştı. Yoksullukla, gariban fakir fukara milletin cebindeki paraya göz dikenlerle savaşarak geldik. Demircinin oğlundan Cumhurbaşkanı olamaz dediler. Hazmedemediler ama demircinin oğlu T.C. Cumhurbaşkanı oldu. Çünkü bu millet halkın cumhurbaşkanını ilk defa halk oyuyla seçilen Cumhurbaşkanı olarak dosta düşmana ilan etti. Bugün milletiyle aynı değerlere sahip milletin derdiyle dertlenen, kendi ülkesinde dünyanın neresinde bir mazlum varsa elini uzatan, kendi köylüsünün yüreğini okşayan bir yönetim Türkiye’de iktidar oldu. Ama bu başarıda sizin büyük desteğiniz var. Her seçimde AK Parti kurulduğundan bu yana en fazla desteği veren ilçe olarak Kahtalı kardeşlerimin alın teri var, gözyaşı var, duası var" dedi.

Milletvekili Salih Fırat konuşmasına Kürtçe başlayarak “Dokuz seçim geçirdik. Kahta bütün seçimlerde de her zaman partimizin yanında olmuş. Bu noktada iyi bir mücadele vermiştir. Yine son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 82 gibi bir destekle duyarlılığını göstermiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Cumhuriyet kurulduğundan bu yana halkımızın iki kutsal değerleri sürekli ötelendi. Kabul edilmedi ve inkar edildi. Bu iki kutsal değerlerimizden biri inancımızdı diğeri ise kimliğimizdi. Hem inancımızı hem kimliğimizi bize çok gördüler. Allah’tan bize verilen kimliğimizi inkar ettiler. Kabul etmediler ve red ettiler. Aziz milletimizden aldığı güçle dünyaya meydan okuyan bir Cumhurbaşkanımız var. Sizin gücünüzle dünya beşten büyüktür diyebilme cesaretine sahip bir liderimiz var. Dünyadaki bu haksızlığı bu zorbalığa karşı çıkan uzun adama sahip çıkmak zorundayız. Önümüzdeki seçimlerde uzun adama destek olmak için ihtiyacımız olan sivil bir anayasa çıkarabilmek için hep beraber omuz omuza kol kola girip bu Haziran 2015 seçiminde uzun adama destek vermek zorundayız" dedi.

AK Parti Adıyaman İl Koordinatörü Adana Milletvekili Fatoş Gürkan ise, "Kahta siyaseten çok önemli bir konunda. Çünkü Kahta, çok önemli siyaset adamlarının çıktığı bir yer. Dolayısıyla bu durum hem büyük bir avantaj hem de gurur ve onur vericidir. Başkan adayımız Engin Akel’in de önü açık. Onunda güzel bir yere geleceğine inanıyorum" dedi.

Başkanlığa seçilen Engin Akel ise, kendisine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederek, “2015 Milletvekili Genel Seçimleri, bu güne kadar yaşadığımız ve yaşayacağımız en önemli seçimdir. Anayasayı tek başına değiştirebileceğimiz bir çoğunluğa sahip olmamız lazım. Bunun için yılmadan yorulmadan tabiri caizse 25 saat çalışmak gerekiyor. Sizin bu desteğiniz, bu güzelliğiniz, bu muhabbetiniz ile bizler de olduğumuz sürece aşamayacağımız bir kapı yok. 2015 seçimlerinde 400 milletvekili ile anayasayı da değiştireceğiz" dedi.

AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Mehmet Metiner, Mehmet Erdoğan, Salih Fırat, Murtaza Yetiş, AK Parti Adıyaman İl Koordinatörü Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Sincik, Gölbaşı, Bölükyayla, Tut ve Çelikhan Belediye Başkanları katıldı.