Cumhurbaşkanlığı seçimindeki 95.7 oy oranıyla ‘şampiyon ilçe’ olan Sincik ilçesine AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. Salih Fırat, İl Başkanı İbrahim Halil Fırat ile birlikte ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.

İlçe girişinde Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut, İl Genel Meclisi üyesi Abuzer Yaşar ve partililer tarafından karşılanan Milletvekili Fırat ve beraberindekiler parti binasına geçerek burada toplanan partililerle bir süre görüştü.

Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Korkut, “Dünya değişim ve dönüşüm içerisinde. Ülkemiz üzerinde oynanan çeşitli oyunların hepinizin duasıyla bertaraf olmasını diliyorum. Ülkemiz birçok badire ile karşı karşıyadır. Her ne kader darbe dönemleri sona ermiş olsa da darbeler şekil değiştirerek şuanda yeniden ülkenin gündemindedir” dedi.

AK Parti Adıyaman İl Başkanı İbrahim Halil Fırat ise yaptığı konuşmada, “Sincik sadece Adıyaman tarafından bilinmiyor, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Cumhurbaşkanımıza verdiği rekor oy oranı ile Türkiye tarafından biliniyor, tanınıyor. Sincik ilçesi ile her daim gurur duyuluruz. Sincik’te AK Parti hükümetleri tarafından yol, hastane, okul, öğrenci yurdu ve birçok yatırım yapıldı. Bu hizmetler devam edecek, Sincik halkına ne kadar hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

AK Parti Milletvekili Dr. Salih Fırat ise, “Türkiye’de ne zaman istikrar huzur ve barış olduğunda, bazı güçler bunu kabullenemediği için hemen karanlık oyunlarını sahneliyorlar. Düne kadar birbirleri ile konuşmayan, hatta selamlaşmayan birkaç grup birleşerek barış sürecini bozmaya çalışıyorlar. Yaklaşan Genel seçimlerde halkımız bunlara sandık başında tekrar bir tokat daha indireceğine inancımız tamdır” dedi.

Daha sonra milletvekili Fırat ve beraberindekiler Sincik Belediyesi’ne geçerek, Başkan Korkut’tan belediyenin faaliyetleri, projeleri ve yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Sincik Arıcılar Derneğini de ziyaret eden AK Parti Milletvekili Dr. Salih Fırat ve beraberindekilere Dernek Başkanı Mahmut Öztürk tarafından bal şerbeti ikram edildi. Başkan Öztürk misafirlerine Sincik organik karakovan balı heyeti etti. Sincik Onur Mahallesinde yapılan bir düğüne de katılan Milletvekili Fırat ve beraberindekiler daha sonra Sincik ilçe hastanesi inşaatında incelemelerde bulunduktan sonra ilçeden ayrıldılar.