Adıyaman’da Amatör Spor Haftası kutlamaları etkinlikleri kapsamında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kentin farklı yerlerinde halka açık mekanlarda 23 farklı branşta düzenlenen müsabakalar büyük bir halk katılımı tamamlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının 13 - 19 Ekim 2014 tarihleri arasında uygulamaya koyduğu Amatör Spor Haftası’nın bu yıl Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından da başarı ile gerçekleştirildi.

Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Adıyaman’da, Eskrim, Bilek Güreşi, Masa Tenisi, Jimnastik, Sokak Tenisi, halter, Taekwondo, Voleybol, Tenis, Karate, Yüzme, Okçuluk, Futbol, Hentbol, Kick Boks, Sokak Basketbolu, Judo, Dart ve Atletizm yarışmalarının yanı sıra geniş bir halk katılımı ile kortej yürüyüşü yapıldı.

Başarılı bir Spor Haftası gerçekleştirdiklerini belirten İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, ”Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında kentin farklı yerlerinde özellikle spora olan ilginin artması için halka açık yerlerde farklı branşlarda sportif faaliyetler düzenledik. İlimizde gençlerin spora olan ilgisi her geçen gün artıyor. Amacımız Adıyaman’da lisanlı sporcu sayısını artırmak ve 7’den 70’e herkesin spor yapabilmesi için imkânlarımızı seferber etmekti ve hafta içerisinde yaptığımız faaliyetlere binlerce Adıyamanlı katılım sağladı. Ben Amatör Spor Hafta içerisinde düzenlenen etkinliklere katılan sporcu, antrenör ve halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.