Adıyaman’da çeşitli etkinliklerle kutlanılan Kızılay Haftası nedeniyle, Gül Anaokulu öğrencileri Kızılay ve Kızılay’a ait kan merkezini ziyaret etti.

Küçük yaşta çocuklara Kızılay sevgisini aşılamak için Gül Anaokulu yöneticileri öğrencilerini Kızılay Kan Bağışı Merkezi’ni gezdirdi. Burada sağlık görevlileri tarafından öğrencilere anlayacakları şekilde bilgiler verildi. Gül Anaokulu Müdürü Ahmet Karacalı başta olmak üzere bazı öğrenci velileri kan bağışında bulundu.

Kızılay Adıyaman Başkanı Bekir Uyanık ise, Kızılay haftası ile ilgili verdiği bilgilerde, “Kızılay Haftamızdaki esas amaç çocuklarımızı küçük yaştaki minik yavrularımızda dahil üniversite çağına kadar bütün öğrencilerimize gruplar halinde Kızılay faaliyetlerini anlatarak, gençlerimizin afete hazırlık bilincini oluşturmak için bununla ilgili sunumlar ve çalışmalar yapıyoruz. Her okuldan 15-20 kişilik guruplar halinde öğrenciler geliyor. Öğrencilerimize hem kendimizi tanıtıyoruz hem de onlara göre hediyeler veriyoruz. Öğrencilerimiz, gençlerimiz afet bilincinin yanında sağlık yardım bilinci oluşturmak ve kan vermenin önemi aşılanıyor. Verilen her ünite kan için bir fidan dikiyoruz. Orman Bakanlığıyla protokolümüz var. Adıyaman 2015 yılından itibaren bu protokol kapsamına giriyor. Dolayısıyla bir ünite kan veren vatandaşımız onun adına ormanda bir fidan dikeceğiz. Kan veren kişi hem de çevremizi yeşillendirmiş oluyor. Kızılay’ın bir diğer hizmeti de doğayı korumaktır” dedi.