Adıyaman’ın Samsat ilçesi Kaymakamı Kürşad Atak, Samsat Belediyesine ait su arıtma tesisinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat ile birlikte Samsat içme suyu arıtma tesisini ziyaret eden Kaymakam Atak, tesis sorumlusu Kimyager Hacı Nazlı’dan bilgi aldı.

Atatürk Baraj Gölünden alınan suyun geçtiği aşamalar, klorlama, dinlendirme ve ilçeye verilmesini anlatan Kimyager Hacı Nazlı, Halk Sağlığı raporlarına göre Adıyaman’da en temiz suyun Samsat suyu olduğunu ifade etti.

Samsat ilçesinde daha önce barajdan arıtılmadan alınan suyun kullanıldığını belirten Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat ise Kaymakam Atak’a arıtma tesisinin yapılması ile ilgili olarak bilgiler verdi.

Başkan Fırat, "İlçe halkının sağlığı birinci önceliğimizdi. Göreve gelir gelmez vatandaşlarımıza temiz su verilmesi için çalışmalar başlattık. İller Bankasından da destek alarak halkımıza temiz su vermeyi başardık. Bunun için mutluyuz ve gönlümüz rahat. Halkımızın temel ihtiyaçlarını karşılamada hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız" dedi.

Samsat Kaymakamı Kürşad Atak ise, tesisi çok beğendiğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Kaymakam Atak, "Su, insan yaşamının olmazsa olmazıdır. Vatandaşa temiz su verilmesini temel insan yaşam hakkı olarak görüyorum. İl Halk Sağlığı Müdürlüğünün raporlarını incelediğimizde suyumuzun Adıyaman’da en temiz olduğu görülmektedir. Buda bizleri mutlu ediyor. Belediyemize ait isme suyu arıtma tesisini inceledik ve çalışmaları memnuniyetle izledik. Emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.