AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Balkar ve Çelik Göletleri ve Sulaması yapım işinin ihale edildiğini açıkladı.

Milletvekili Mehmet Erdoğan, ihalelerin yapılmasıyla ilgili olarak şu açıklamada bulundu:

“Önceki yıllarda planlama ve proje çalışmalarını yaptırdığımız, Gölbaşı ilçemizde bulunan Balkar ve Çelik Göletleri ve Sulama İnşaat ihalesi yapıldı. Çelik Göleti ve sulaması yapım işi ihalesi 22.10.2014 tarihinde, Balkar Göleti ve sulaması yapım işi ihalesi ise 23.10.2014 tarihinde gerçekleştirildi. İhale süreci devam etmektedir. Gölet ve kapalı sistem sulama kapsamında Balkar Göleti ile bin 385 dönüm, Çelik Göleti ile 4 bin 170 dönüm tarım arazisi sulu tarıma kavuşacaktır.

Çiftçimizin emeğinin karşılığını bulması ve gelirlerde artış sağlaması nedeniyle sulama yatırımlarına hükumet olarak önem veriyoruz. Boşa akan sularımızı değerlendirerek sulamaya yönelik adımlar atılmaktadır. Bu 2 projenin ihale edildiğini hemşerilerimize müjdelemek isterim.

Bu göletler bu bölgenin tarımı açısından çok önemlidir. Hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmadan sabrederek yatırımları bir bir gerçekleştiriyoruz.

Devam eden yatırımların en kısa sürede tamamlanması ve yapılması planlanan ve yapılacak olan diğer yatırımların ilgili Bakanlıklar nezdinde takipçisi olmaya devam edeceğiz.”