Kahta İlçe Devlet Hastanesi’nde düzenlenen toplantıda hastanenin 2014 yılında geldiği seviye ile elde ettiği başarılar ele alındı.

Kahta Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Uzm. Dr. İlyas Öner, Başhekim Yardımcısı Dr. Burçin Koyuncu, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü İlhan Aslan, İdari ve Mali Hizmetler Müdür Yardımcısı Kadir Kurt, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Celalettin İnal ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Hanım İlhan’ın katılımıyla yapılan idari toplantı ile hastanenin 2014 yılında geldiği durumu ve elde ettikleri başarılarla ilgili bir değerlendirmede bulundu.

Başhekim Öner, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Amacımız teşhis ve tedavide uluslararası standardı yakalamak, hizmet alan ve verenlerin memnuniyetini yükseltmek ve bu hizmetleri sürekli geliştirme çabası içinde olmaktır" dedi.

Öner, Hastane olarak hasta ve hasta yakınlarının haklarına büyük önem verdiklerini, 2014 yılı boyunca çağın gerektirdiği sağlık hizmetini verebilmek için yoğun bir çalışma yaptıklarını belirtti.

Hastanenin hizmet sunumunda ulaştığı seviyenin sevindirici boyuta geldiğini belirten Öner, 2014 Yılında 10 Aralık itibariyle toplam Kahta Devlet Hastanesi’nden 477 bin 685 hasta sağlık hizmeti aldığını hastaların 39 bin 980’i çocuk hastalardan oluştuğunu ayrıca 2 bin 367’sı çocuk hasta olmak üzere toplam 11 bin 876 hastanın ise, yatarak tedavi gördüğünü belirtti.

Kahta Devlet Hastanesi bünyesinde görev yapan personel sayısı ile ilgili de bilgi veren Başhekim Öner, "Hastanemizde şuanda, 3 Dahiliye Uzmanı 3 Anestezi Uzmanı, 1 Biyokimya Uzmanı, 3 Çocuk Hastalıkları Uzmanı, 1 Cildiye Uzmanı, 1 Genel Cerrahi Uzmanı, 2 Göz Hastalıkları Uzmanı, 2 Kardiyoloji Uzmanı, 2 Göğüs Hastalıkları Uzmanı, 1 Patoloji Uzmanı, 2 Kadın Hastalıkları Uzmanı, 1 Ortopedi Uzmanı, 1 Üroloji Uzmanı, 2 Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı, 1 Nöroloji Uzmanı, 2 Radyoloji Uzmanı, 1 Psikiyatri Uzmanı, 1 Mikrobiyoloji Uzmanı olmak üzere toplam 30 uzman doktorumuz ve 2 Psikolog, 2 Biyolog, 1 Diyetisyen, 1 Sosyal Hizmet Uzmanımız bulunuyor. Bunların yanı sıra acil servisimizde görevli 11 Pratisyen Hekimimiz hizmet veriyor. Toplam 138 Hemşiremiz, 147 Diğer Sağlık Personeli grubumuz, 26 Ebemiz, 10 Danışma ve Yönlendirme Personelimiz var. Ayrıca 54 Veri Hazırlama denilen sekreterlerimizde görevde bulunuyor. Hastanemizin Temizlik ve Güvenlik işlerini yürütmekte olan 22 Güvenlik Personeli ve 91 Temizlik Personelimiz var. Bütün bu personellerimizle birlikte halkımıza en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz.

Geçmiş yıllara oranla hastanemizin hizmet sunumunda ulaştığı seviye sevindirici boyuta gelmiş bulunmaktadır. Bu kadar büyük oranda bir hasta yoğunluğuna hizmet veren hastanemizin sağlık bakanlığı hizmet kalite standartları değerlendirilmesinde de 90 puanın üzerinde bir puanla ilimizin ve bölgemizin en yüksek hizmet kalite puanına sahip hastane olarak tescillenmesi de bizi sevindirmektedir. Kamu Hastaneler Birliği’nin kurulması ile birlikte yöneticilerin başarı düzeylerini hesaplamak amacıyla belirli kriterler baz alınarak yapılan değerlendirme sonucu (hizmet kalitesi, tıbbi hizmet kalitesi) yöneticilere verilen karnelerde, en yüksek ‘Hastane Yöneticiliği’ karne notuna sahip olmamız bizleri gururlandırmaktadır. Bugüne dek hizmet sunumumuzda bizlere desteğini esirgemeyen sağlık bakanlığımıza, milletvekillerimize, diğer kişi, kurum, kuruluş ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.