Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan, Adıyaman’ın Besni İlçesinde faaliyet gösteren Güncel Gazetesi İmtiyaz Sahibi Emin Soydan Doğru’nun aracına yapılan saldırıyı kınadı.

Basın mensubuna yönelik yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu ifade eden AGAD Başkanı İbrahim Aslan, bu çirkin saldırıyı yapanların bir an önce yakalanması gerektiğini vurguladı.

Aslan açıklamasında, “Besni Güncel Gazetesi İmtiyaz Sahibi Emin Soydan Doğru aynı şekilde cemiyetimiz ikinci başkanıdır. Basın mensubuna yapılan saldırı kabul edilemez. Yaptığı haberlerden dolayı böyle bir olaya maruz kalmışsa bu hiç kabul edilemez. Biz Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti olarak bu konunun takipçisi olacağız. Bir ülke de basın mensubu yaptığı doğru haberler, sırf birilerinin hoşuna gitmediği için o basın mensubu tehdit ediliyor, saldırıya maruz kalıyorsa o ülkede basın özgürlüğünden bahsedilemez. Bir an önce bu çirkin saldırıyı gerçekleştiren failler yakalanarak adalette hesap vermeli. Bu anlamda Cemiyet ikinci başkanımız ve Besni Güncel Gazetesi İmtiyaz Sahibi Emin Soydan Doğru’ya geçmiş olsun diyor, bu olayın takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.