Adıyaman’ın Gölbaşı İlçe Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, TÜİK’in yürüttüğü adrese dayalı nüfus kayıt sistemi çerçevesinde şehir genelindeki adresleri yeniden düzenlendiği bilgisini vererek konu hakkında mahalle muhtarlarını bilgilendirdi.

Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, proje ile insanların adresleri ve isimlerinin tek kayıt altında toplanacağını belirterek, "Kapı numaraları ve sokak isimleri belli bir sistem dahilinde verileceğini söyledi. Başkan Özdemir, daha önce başlanan Kent Bilgi Sistemi çerçevesinde yürütülen numarataj çalışmasının, TÜİK’in çalışmalarına entegre edildiğini belirterek, ilçede adres, mahalle ve sokakların yeniden ele alınarak düzenlemelere gidildiğini söyledi.

Gölbaşı’nın hızlı gelişen bir şehir olmasından dolayı sokak numaralarında bazı sıkıntılar yaşandığını kaydeden Başkan Özdemir, projeyle kapı numaralarının da bir sisteme uygun olarak yapılacağını, tekrar edilen numaraların ve numarası olmayan binaların yeniden düzenleneceğini ifade etti. Başkan Özdemir, belediye meclis salonunda düzenlenen toplantı sonunda muhtarların sorularını ve sorunlarını dinleyerek belediye olarak her zaman mahalle muhtarlarının yanında olacaklarını söyledi.