Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, engellilerin kullanımı için uygun olan halk otobüsünde direksiyon başına geçerek, otobüsü test etti.

Engellilere uygun rampası ve kapısı olan yeni halk otobüslerini ilk olarak Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Anadolu Engelliler Derneği (AED) Genel Başkanı Abidin Harputluoğlu ile birlikte test etti.

Belediye olarak alınması düşünülen otobüsün şoför koltuğuna oturarak yanına da Anadolu Engelliler Derneği Genel Başkanı Abidin Harputluoğlu’nu alan Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, şehir içinde otobüsü kullandı. Kent merkezinde otobüsle gezinti yapan Başkan Kutlu, mevcut otobüslerin değil engelliler için engelli olmayan insanlar için bile uygun olmadığını vurguladı.

Başkan Kutlu, “Anadolu Engelliler Derneği Genel Başkanı Abidin Harputluoğlu ile birlikte belediye olarak almayı düşündüğümüz otobüsü test ettik. Abidin Harputluoğlu başkanımızda otobüsü beğendi. Bu otobüsün dışında bir de yarım otobüs dediğimiz otobüslerden var. Bu mu yoksa yarım otobüs mü olacak karar verdikten sonra 3 tane almayı düşünüyoruz. Şuan mevcutta 6 tane otobüsümüz var. Bu otobüslere binerken üç basamak çıkıyorsun. Bu haliyle engelli olmayan vatandaşlar bile bu otobüslere binmekte güçlük çekiyor. İki tane de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden otobüs aldık. Üç tane daha getirmeyi düşünüyoruz. Hedefimiz otobüs sayısını 10’un üzerine çıkartmak” dedi.