Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile okullarda yürütülen Beslenme Dostu Okul Projesi’ kapsamında 15 okula sertifikaları düzenlenen tören ile verildi.

Öğrencilerin sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirilmeleri, kantinlerde öğrencilere sunulan gıdaların hijyenik koşullarda sunulmasını kapsayan proje kapsamında, yapılan değerlendirmeler sonucunda 2013-2014 öğretim yılında ‘Beslenme Dostu Okul’ sertifikası almaya hak kazanan 15 okula törenle sertifikaları verildi.

Halk eğitim merkezi salonunda gerçekleştirilen törene Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan ve sertifika alan okul yöneticileri katıldı.

Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programının Okullarda Obezite İle Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması başlığı kapsamında, ‘Beslenme Dostu Okul Projesi’ ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın artırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Kutlu, “Beslenme Dostu Okul Programı 20.09.2013 tarihinden itibaren uygulamaya geçmiş olup, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel veya kamu; okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsamaktadır. Bu proje kapsamında Adıyaman´da 19 okul Beslenme Dostu Okul Projesine başvurdu. 3 okul başvurusunu geri çekti, 1 okul ise hazırlıklarını iptal etti. Toplam 15 okul denetlenmiş olup 15’i hak kazandı. Hak kazanan okullarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Konuşma sonrasında sertifika alan okulların yöneticilerine sertifikaları verildi. Adıyaman’da Ümmü Tuğsuz Anaokulu, İstiklal Anaokulu, 25. Yıl İMKB Yatılı Bölge Ortaokula, Gazi İlkokulu, Gölbaşı Anaokulu, Sabiha Gökçen Anaokulu, İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Halide Edip Anaokulu, Sevgi Anaokulu, Nene Hatun Anaokulu, Zübeyde Hanım Anaokulu, Korucular Anaokulu, Namık Kemal Ortaokulu, Altınşehir Anadolu Lisesi ve Tut Kaşlıca Ortaokulu sertifika almaya hak kazandı.