Adıyaman Valiliği İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan 200 kişilik Besni Kız İmam Hatip Lisesi Pansiyon Binasının temeli törenle atıldı.

Temel atma törenine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Besni İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz, Adıyaman Jandarma Garnizon Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, İlçe Garnizon Komutanı üsteğmen Ali Tekin, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Havanın yağışlı olmasından dolayı düzenlenen tören kısa sürdü. Kurban kesilerek dualar eşliğinde temel atma töreni gerçekleştirildi.

Protokol temel atma töreninin ardından Hakan İsot tarafından ilçeye yaptırılan Osman İsot Endüstri Meslek Lisesi binasında incelemelerde bulundu. AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, inceleme sırasında Hakan İsot’u telefonla arayarak okulun eğitim öğretime başladığını, bu hizmeti Besni’ye kazandırdıkları için kendisine teşekkür etti.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Besni’ye yapılan 200 kişilik Besni Kız İmam Hatip Lisesi’nin daha iyi yerlere gelmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirterek, lisenin Besni ve Adıyaman’a hayırlı uğurlu olmasını söyledi.

Vali Mahmut Demirtaş, “Bugün 200 kişilik Besni Kız İmam Hatip Lisesi Pansiyon Binasının temelini attık. Pansiyonda 1 hafta kadar bir gecikme oldu. Çünkü bu 200 kişilik pansiyon 2014 yatırım programında yoktu. Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın gayretleri ve çalışmaları ile 2014 yatırım ek programına alınmasını sağladı. Besni’ye hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Besnililer eğitime çok önem veriyor, tabi bizler de eğitime çok önem veriyoruz. Hakan İsot’un Besni’ye yaptırmış olduğu Osman İsot Endüstri Meslek Lisesi de tamamlandı. Yakın zamanda onun da açılışını yapacağız. Endüstri Meslek Lisesinin arkasına yapılan atölye binasına devletimizin yaklaşık 1,5 milyon civarında bir masrafı oldu. Bu kaynağın Besni’ye gelmesinde Sayın Milletvekilimiz Mehmet Erdoğan’ın, Sayın Bakan yardımcımızın, Milli Eğitim Bakanımızın ve Milli Eğitim Bakan Yardımcımızın çok ciddi katkıları oldu. Onlara da buradan çok teşekkür ediyorum. Tabi ihalenin yapılmasında ve sürecin takip edilmesinde çok ciddi katkıları olan Besni İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz’a da çok teşekkür ediyorum. Ayrıca İl Genel Meclis üyelerimize de göstermiş oldukları gayretlerden dolayı teşekkür ediyorum. Besni’ye hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan gazetecilere yaptığı açıklamada, Besni’de 200 kişilik Kız İmam Hatip Lisesi Pansiyonunun temel atma töreninde bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Milletvekili Erdoğan, “24 derslikli Kız İmam Hatip Lisesinin inşaatı devam ediyor. Burada en büyük katkı projelerin takibi noktasında Ankara’daki arkadaşlarımızla birlikte günü gününe takip ettik. Bu konuda bize destek veren Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’a teşekkür ediyorum. İlçemizde yapılan hizmetlerin takibi noktasında da İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz’a teşekkür ediyorum. Besni’ye ve eğitim camiamıza hayırlı olsun. Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Orhan Erdem Bey’in de büyük katkıları var. Ayrıca Hakan İsot’un babası adına yaptırmış olduğu Osman İsot Endüstri Meslek Lisesini de birlikte gezerek görmüş olduk. Okulumuz eğitim öğretime başladı. Resmi açılışını da ileriki günlerde yapacağımız programla gerçekleştireceğiz. Burada tekel depoları yıkıldı, atölye oldu. İdari bina yıkıldı ve yerine 24 derslikli Endüstri Meslek Lisesi yapıldı. Bunlar bizi mutlu ediyor. Hizmetler Besni’ye, eğitim camiasına ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.