Adıyaman Üniversitesi Besni Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda “Dış Ticaretin Ekonomiye Etkisi ve Dış Ticaret Sektöründe kariyer İmkanı” konulu konferans düzenlendi.

Gaziantep Sırma Halı Dış Ticaret Müdürü Burkay Beşlioğlu, M.B Holding 3 Teks Dış Ticaret Müdürü Gülistan Aydın ve Besni Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi İbrahim Çütçü’nün konuşmacı olarak katıldığı konferansta Öğr. Gör. Çütçü dış ticaretin ekonomik yansımalarını ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne etkisi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki illerin dış ticarete katkılarını rakamsal olarak değerlendirdi.

Gaziantep Sırma Halı Dış Ticaret Müdürü Burkay Beşlioğlu ve M.B Holding 3 Teks Dış Ticaret Müdürü Gülistan Aydın ise, firmaları hakkında bilgi vererek dış ticaretin ülke ekonomisindeki önemi ve öğrencilerin mezun olduktan sonra iş bulma imkanlarını anlattı.

Konuşmacılar daha sonra katılımcıların sorularını cevapladılar. Konferansın sonunda ev sahibi olarak söz alan Besni Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mücahit Çelik, konuşmacılara teşekkür ederek plaket ve çiçek verdi.