AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, Besni, Gölbaşı İçme Suyu İsale Hattı Proje Yapımı ihale işlemlerine başlanıldığını açıkladı.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Devlet Su İşleri Genel Müdür Yardımcısı Ömer Özdemir’i makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında Besni ve Gölbaşı İçme Suyu İsale Hattı konusu değerlendirildi. AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Besni ve Gölbaşı ilçelerinin en büyük sorunlarından birisi olan içme suyu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Erdoğan şunları söyledi:

“Yaklaşık 30 yıl önce Erkenek Su Hattı kullanılmaya başlanmıştı. Yıllar içerisinde hattın yenilenmesi ve alınan su kapasitesinin artırılması gerekiyordu. Seçim öncesi bu büyük projeyi ancak AK Partiyle çözeceğiz demiştik. Verdiğimiz sözleri gerçekleştiriyoruz. Büyük Projeler bir bir hayata geçiyor. DSİ Genel Müdürü, DSİ Genel Müdür Yardımcısı, DSİ Kahramanmaraş Bölge Müdürü ve İçme Suları Daire Başkanı ile görüşmeler yaptık. Hattın yenilenmesi ve su kapasitesinin artırılması ile ilgili teknik elemanlar 2 ay önce Besni ve Erkenek hattında incelemelerde bulundular. Bu su hattında, Besni ve Gölbaşı, 13 köyümüz, Harmanlı, Balkar beldelerimizin su temini işi projelendirmesi yer alıyor. İlave olarak, Belören ve Suvarlı beldelerimizi de kapsayan, aynı zamanda Gölbaşı OSB’nin de problemini çözmeye yönelik adımlar atıldı.

22 Ocak 2015 tarihinde DSİ Genel Müdürlüğü tarafından proje ihalesi yapılacak. Arazide çalışmalar, haritalama ve jeolojik etütler yapılacak. Boru çapları, ihtiyaçlar, cazibeli, pompalı, depolama, güzergah değişiklikleri gibi konular projeyle kesinleşecek. Proje bitiminden sonra yapım ihalesine geçilecek. Su temini konusunda yapılacak tüm maliyetleri DSİ karşılayacak. DSİ, iş teslimini belediyelerimize yaptıktan sonra, maliyet 30 yıl faizsiz olarak Belediye tarafından ödenecek. Bu projeyle 75 bin kişinin içme suyu ihtiyacı cazibe yoluyla karşılanacak, 30 yıllık su problemi çözülmüş olacak.

Erkenek su hattına desteklerini esirgemeyen Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’na, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı’ya, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ömer Özdemir’e, İçme Suları Daire Başkanı Ayhan Taşkın’na ve Kahramanmaraş DSİ Bölge Müdürü Mevlüt Aydın’a teşekkür ederim. Şimdiden Besni ve Gölbaşı ilçelerimize, belde ve köylerimize bu projenin hayırlı olmasını dilerim.”