Anadolu Gençlik Derneği Adıyaman Şube Başkanı Bedrettin Beyazkaya, Merhum Başbakan Prof.Dr. Necmettin Erbakan’ın yakın arkadaşlarından olan Gulam Azam’ın, Bangladeş’te tutuklu bulunduğu cezaevinde hayatını kaybetmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Beyazkaya, “Cemaati İslami Teşkilatının lideri ve merhum Başbakan Prof.Dr. Necmettin Erbakan’ın yakın arkadaşlarından olan Gulam Azam, Bangladeş’te tutuklu bulunduğu cezaevinde hakka yürümüştür. Allah cihadını ve şahadetini kabul eylesin. Merhum Azam’ın 92 yaşında olmasına ve solunum yetmezliği çekmesine karşın son dakikaya kadar tutukluluk halinin devam ettirilmesi kabul edilebilir değildir. Bangladeş Hükümetinin tüm taleplere rağmen merhum Azam’ın durumunu iyileştirmemesi bir insanlık ayıbıdır. Gulam Azam’ın son dakikalarında hastaneye kaldırılması ve yapılan tıbbi müdahaleler göstermeliktir. Kaldı ki İslam coğrafyasının bütünlüğünü ve Müslümanların birliğini isteyen Azam’a yönelik suçlamalar ve tutukluluk hali de vicdanlarda yer bulmamıştır.

Biz inanıyoruz ki, merhum Gulam Azam’ın şahadeti onu ölümsüzleştirmiştir. Şahadet şahitlik etmek, tanık olmaktır. Merhum Azam da tıpkı merhum Erbakan hocamız gibi içinde yaşadığı dönemin tanığıdır, şahididir. Umuyor ve dua ediyoruz ki İslam coğrafyasında ırkçı emperyalizm ile işbirliği içerisinde olan tüm kadrolar ve yönetimler kendi halklarına ihanet etmekten vazgeçerler. Bu coğrafyanın tüm unsurlarıyla birlikte hakkı üstün tutarak bir araya gelmenin gayreti içerisinde olurlar. Bu gayretin tüm insanlık için de en hayırlı bir iş olduğunu görürler.

Merhum Gulam Azam’ın içinde yaşadığımız çağa olan en güzel tanıklığını, çağa olan şahitliğini, şahadetini tebrik ediyoruz. Kendisini dualarımızla Hakka uğurluyor, mekanı cennet olsun diyoruz. Tüm insanlığa bir kez daha hatırlatıyoruz ki Allah’tan geldik ve yine O’na döneceğiz” dedi.