Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman Gençlik Kolları Başkanı Engin Özer, roboski katliamı ile alakalı açıklamalarda bulundu.

Özer, “Sözün bittiği yer Roboski. Kalplerin kuruduğu yer Roboski. 28 Aralık 2011’den bu güne kadar Uludere halkının yaşadığı acıyı bizler de yaşıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya çalıştık. Bu katillerin ortaya çıkması için Ankara’nın dehlizlerinde kaybolmayacak diyenlerin yüzlerine haykırdık. Haykırmaya da devam edeceğiz. 28 Aralık 2011 tarihinde bir gece ansızın savaş uçaklarının, hepinizin yanaklarından öpüp, oğlum sağ salim gel diyerek, gönderdiğiniz çocuklarınızın, parçalanmış cesetleriyle karşılaştık. Bir büyük acı önce roboskiyi sonra tüm Türkiye’yi sardı. Hepiniz kavuşamadığınız yavrularınızın, bir gün gelir umuduyla halen bekler oldunuz. Halen yasınız büyüyerek devam ediyor. Bu büyük acınızın üstünde beklediniz ki, adalet gelecek ve sorumlular hesap verecek. Sorumlular bulunacak diye ifade edildi. Umutlandınız, ümitlendiniz. Ama Adalet Ankara’nın dehlizlerinde kayboldu.

O günden bu güne, başta Roboskili aileler olmak üzere toplumdaki tüm vicdanlı bireylerin ve demokratik kurumların talebi, sorumluların yargı önüne çıkarılması olmuştur. Partimizin başta olmak üzere çeşitli sivil toplum ve insan hakları kuruluşları, demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler, hukukçular ve barolar, hukuki sürecin takipçisi oldular. Ancak katliamın asker, sivil, bürokrat, siyasetçi sorumluları bugüne kadar korundu. Haklarında idari soruşturma bile açılmadı” dedi. İnsanlık adına tüm kavramlar ayaklar altına alınmıştır” dedi.