CHP Adıyaman ilçe teşkilatı, 17-25 Aralık operasyonu ile ilgili soruşturmada takipsizlik kararı verilmesini, adliye önüne siyah çelenk bırakarak protesto etti. Açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Bu kirli ilişkiye, bu hırsızlığa ve yolsuzluğa, yargı taraf olmuştur" dedi.

Adıyaman Adliyesine bırakılan “Adaletin Kara Günü” yazılı siyah çelengin ardından açıklamalarda bulunuldu.

Konuyla alakalı olarak açıklamalarda bulunan CHP Adıyaman İl Başkanı Av. Bilal Doğan, “Adalet için hukuk için hak için gerçekten kara bir gün. Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu olan 17 ve 25 Aralık operasyonları adeta bir çırpıda ülke gündemi ile Ortadoğu gündemi Kobani’de çıkan İŞID vahşetine yöneltilmişken gündem dışı ani bir hareketle takipsizlik kararı verildi. Bu yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarına son dönemde AKP iktidarının yargı üzerindeki baskıları sindirme politikalarının en somut örneği olarak görmekteyiz. Bu yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında savcılar takipsizlik verebilir. Ama kamuyu ve halkın vicdanında takipsizlik kararı nasıl verilecek” dedi.

Daha sonra konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, “Şimdiye kadar bu hırsızlıklar ve yolsuzluklara siyasetçi, iş adamı ve yargı eklenmiştir. Bu kirli ilişkiye bu hırsızlığa ve yolsuzluğa yargı taraf olmuştur. Daha önce bütün rüşvetlerde siyasetçi vardı, iş adamı, bürokrat vardı; buna yargı da eklenmiştir. Belki demokrasinin olduğu hiçbir ülkede böyle bir şey olamaz. Kabile devletlerinin olduğu devlette böyle bir şey olamaz hep cumhuriyet tarihiyle karşılaştırıyorlar, bütün cumhuriyet tarihinde yapılan yolsuzlukların tamamının birkaç katı yolsuzluk yapıldı bu 17 ve 25 Aralıkta ortaya çıktı. Yapılan hırsızlıklar, yolsuzluklar ve pislikler ortaya çıktı. 4 bakan istifa etti neden acaba istifa etti. Benim eski başbakana Adıyaman meydanından, Adıyaman Adliyesinden çağrım şudur, hazır elinizde bu işi bilen 4 tane adam var. Onları tekrar bakan olarak ata. Sen de acemilik çekme, senin bakanların da acemilik çekmesin. Hırsızlığı, yolsuzluğu, para sayma makinelerini sıfırlamayı bilen 4 bakan var onları da tekrar bakanları kurulu üyesi olarak atamanı istiyoruz. 4 Bakanı derhal bakanlar kuruluna ata diyoruz” dedi.

Akil İnsanları da eleştiren Ağbaba, “Akil adamların görevi bu barış sürecinin Kürt sorunu ile ilgili sorunu çözmek değil; AKP politikalarını halka anlatmak. AKP’nin yapmış olduğu uygulamaları halka ikna etmek için yapıyorlar. Bu nedenle akil adamları samimi bulmuyorum. Daha çok bunlara besleme adam diyebiliriz. Tabi bunların temel görevi AKP’nin yan kolu gibi. Akil adamların akilliği çıkmıştır. Onların samimiyetine inanmam mümkün değildir. Çözüm sürecinin sürmesiyle ilgili barış sürecinin sürmesiyle ilgili tamamen AKP’nin yanlış politikalarını halka anlatmak için kurulmuş bir gruptur artık bizim gözümüzde” dedi.