Adıyaman’ın Samsat ilçesi Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretlerinin bulunduğu alanda inşa edilen dev proje adım adım yükseliyor.

Bütün sosyal donatı alanlarına sahip olarak inşa edilen Sahabe Camii ve Külliyesi, insanların manevi beslenme ihtiyaçlarını karşılamasının yanı sıra, projenin tamamlanmasıyla Adıyaman’ın bir inanç merkezi olması hedefleniyor. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman’ı inanç merkezine dönüştürerek, Osmanlı mimarisinin bütün özelliklerini yansıtacak baraj manzaralı inşa edilen Sahabe Camideki çalışmaları yerinde inceledi. Cami şerifin son durumu ve yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Sahabe Camii inşaatına yaklaşık 8 ay önce başladıklarını dile getiren Vali Mahmut Demirtaş, “Bu büyük projenin kaba inşaatını 2015 yılının Mart veya Nisan ayı gibi bitirmeyi hedefliyoruz. Kaba inşaatını bitirdikten sonra inşallah seri bir şekilde ince inşaatına başlayacağız. Ardından çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarını başlatacağız. Şu anda Caminin kaba inşaatı için herhangi bir ödenek sıkıntımız bulunmamaktadır. Ancak, bu dev eseri bir an önce vatandaşlarımızın hizmetine sunabilmek için ileri ki dönemlerde caminin ince inşaatı için de kaynak arayışına gireceğiz. 5 bin metrekare kapalı alana sahip ilimizin en büyük camilerinden biri olarak inşa edilen Sahabe Cami tamamlandığında yaklaşık 10 bin kişi baraj manzaralı bir mekanda ibadetlerini yapmış olacaktır. Bu dev projenin hizmete sunulmasıyla birlikte dini gecelerde yapılan ibadet ve etkinlikler burada yapılarak, ilimiz bir cazibe merkezine dönüşecek ve buraya gelen insanlarımız da ibadetlerini daha rahat ve huzurlu bir ortamda yapabilecektir” dedi.