Adıyaman’ın Besni ilçesinde Besni Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü onayı ile Besni’ye Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na (TEGV) ait Tırsan Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi’nin düzenlediği, Dünya Çocuk Hakları Günü 25. Yıl Hatıra Ormanı Fidanlığı Ağaç Dikimi etkinliği yapıldı.

Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi, Besni Milli Eğitim Müdürlüğü, Besni Gençlik Spor Müdürlüğü, Erdemoğlu Vakfı İşbirliği ve desteği ile yapılan etkinlikle 54 maddeden oluşan Çocuk Hakları Sözleşmesi için 54 çocuk tarafından 54 fidan dikilerek hem dünya Çocuk Hakları Günü kutlandı, hem de çocuklar yeşil kıyafet giyerek orman sevgisini ve yeşil bir dünya istediklerinin mesajını verdiler. Çocuk Hakları sözleşmesinin yazılı olduğu levha hatıra ormanı önüne dikilerek, çocuk hakları sözleşmesinin herkes tarafından bilinmesi amaçlandı.

Konu ile ilgili açıklama yapan TEGV Tırsan Ateş böceği Gezici Öğrenim Birimi Sorumlusu Savaş Ekşili, Dünya Çocuk Hakları Günü’nün önemine vurgu yaparak, çocuklara daha yaşanabilir ve güzel bir dünya bırakmak için herkesin çocuk haklarına gerekli hassasiyeti göstermesini, doğanın ve çevrenin korunması gerektiği söyledi. Ekşili, bu önemli günü Besni İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz’ın da desteğiyle Yeşil Bir Besni İçin El Ele projesi ile birlikte düzenleyerek, çocukların daha yeşil ve daha temiz bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğunu vurgulamak istediklerini sözlerine ekledi.