Eğitim Bir-Sen Çelikhan Şube Başkanı Mehmet Kaya’nın otomobilinin kundaklanmasıyla alakalı olarak Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz ve Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanları, Eğitim Bir-Sen Çelikhan Başkanı Mehmet Kaya’ya geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak, yapılan basın açıklamasıyla saldırı kınandı.

Geçmiş olsun ziyareti sonrası bir açıklama yapan Eğitim Bir- Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, "Dostluk, sağduyu ve kardeşliğin hakim olduğu Çelikhan ilçemizde yaşanan bu olay bizleri derinden üzmüştür. Hayatının her dakikasını eğitime, eğitimciye ve ilçenin eğitim sorunlarına katkı sağlamakla harcayan başkanımız Mehmet Kaya Bey’in aracına yapılan bu saldırıyı tüm eğitim camiasına yapılan bir saldırı olarak görüyoruz” dedi.

Bu ilçenin huzurunu bozmak isteyenlere fırsat verilmemesi gerektiğini söyleyen Başkan Deniz, “Saldırının üzüntü vericidir. Ancak yine de birilerinin fitne-fesat çıkararak Çelikhan ilçemizin sağduyulu kardeşlik ortamına halel getirmek isteyenlere fırsat verilmemesi gerekir. Çelikhan üzerine son zamanlarda oynanmak istenen oyunun bir bileşeni olarak algıladığımız bu olay, halkımızın ve eğitim çalışanlarımızın sağduyulu tutumu sonucu mutlaka aydınlatılacaktır. Bizler özelde Eğitim Bir Sen camiası olarak bu güzel ilçenin huzurunu bozmak isteyen art niyetli oyunlara prim vermeyeceğiz ve Çelikhan halkı da prim vermeyecektir” dedi.

Bu kundaklama olayını gerçekleştiren kişi veya kişilerin bir an önce güvenlik güçlerin ce yakalanmasını dilediğini ifade eden Deniz, “Yapılan saldırıyı, sağduyulu Çelikhan halkına, Eğitim çalışanlarına, temsil ettiği kurumsal kimliğe ve bizlere de yapılmış sayıp, Eğitim Bir Sen olarak bu çağ dışı olayı gerçekleştireni veya gerçekleştirenleri kınıyor ve lanetliyoruz" dedi.