Eğitim Bir Sen Adıyaman İl Başkanlığı ile ilçe başkanlıkları, yeni yönetimlerinin birbirlerini tanımaları ve kaynaşmaları amacıyla Eğitim Bir-Sen Kahta Şubesi tarafından yemekli bir program düzenlendi.

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde bir düğün salonunda gerçekleştirilen 800 kişinin katıldığı kaynaşma yemeğine Memur- Sen Adıyaman İl Temsilcisi Ali Deniz, Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, Eğitim Bir-Sen Besni ilçe temsilcisi Halil Karakuş, Eğitim Bir-Sen Çelikhan ilçe temsilcisi Mehmet Kaya, Eğitim Bir -Sen Gerger ilçe temsilcisi Ebubekir Arslan, Eğitim Bir-Sen Samsat ilçe temsilcisi Mithat Aktan, Eğitim Bir-Sen Sincik ilçe temsilcisi Abuzer Karakuş, Sağlık-Sen Kahta İlçe temsilcisi İlhan Aslan, Diyanet-Sen Kahta İlçe Temsilcisi Nebi Yavaş, Bem Bir-Sen Kahta İlçe Temsilcisi Baki Güzel, Adıyaman Gökkuşağı Derneği Başkanı Sezai Yılmaz, Kahta İkbal Derneği Başkanı Ebubekir Akbaş, Kahta Gönülkuşağı Derneği Başkanı Aziz Darıcı, okul müdürleri, öğretmenler ve sendika üyeleri katıldı.

Programda bir konuşma yapan Kahta Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Işık, sendikanın, Türkiye’nin geleceğini yeniden inşa etmek adına erdemliler hareketi olduğunu söyledi.

Başkan Işık, Eğitim Bir-Sen’in vizyonu ve misyonuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan ve arkadaşları Eğitim-Bir-Sen’i kurduklarında, ’sendikal mücadelemiz, Türkiye’nin geleceğini yeniden inşa etmek adına erdemliler hareketidir’ cümlesiyle ifade etmiş ve bu cümle Eğitim-Bir-Sen camiası için şaşmaz bir yol haritasıdır. Evet, biz, hem Türkiye’nin geleceğini yeniden inşa edeceğiz hem de erdemli olmanın gereğini yerine getireceğiz. Mehmet Akif İnan ve arkadaşlarının kurduğu sendikamız bugün, onun ve arkadaşlarının o günlerden hayalini kurdukları bir noktaya gelmiş bulunmaktadır. Kimsesizlerin kimi, mağdur ve mazlumların hamisi, çalışanların sesi ve sözü olarak gerek yurt içinde gerek tüm dünyada faaliyetlerine devam ederek erdemliler hareketinin talebeleri bu misyonu devam ettirmekte, yazdıkları destanlar da takdirle izlenmektedir” dedi.

Öğretmenlerin sıkıntılarına vurgu yapan Başkan Işık, eğitimcilerin beslenme, barınma, ısınma, giyim, sağlık, eğitim masrafları gibi ihtiyaçlarını karşılayamayanların ek iş yapmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Başkan Işık, nispeten mesleğe uygun kırtasiyecilik, matbaacılık, dizgicilik, dershanelerde öğretmenlik, özel kurs verme gibi işlerde çalıştıklarını belirterek "Bu alanlarda iş bulamayanlar ise taksi şoförlüğü, emlakçılık, pazarcılık, seyyar satıcılık dahil mesleğe uymayan işler de yapabiliyorlar. İşte mesleğin saygınlığının düşmesinin sebeplerinden biri de bu. Öğrenci ve veli, öğretmeni limon satarken, şoförlük yaparken görünce üzülüyor. Dolayısıyla öğretmenin öğrenci ve veli üzerindeki etkisi zayıflıyor. Hiçbir öğretmen, geçim sıkıntısı çekmemeli, ikinci iş ihtiyacı duymamalıdır. İlkel bir uygulama olan ücretli öğretmenlik uygulamasına son verilip, tüm öğretmenler 657’ye tabi kadrolu olarak istihdam edilmelidir. Son dönemde ülkemiz ekonomisindeki inkâr edilemez iyileşmelere paralel olarak, bu ekonomik büyümeden eğitim çalışanlarının payına düşenin verilmesini talep etmekteyiz” diye konuştu.