Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Adıyaman Ziraat Odası Başkanlığınca birlikte yürütülen ’Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi’nin 4. ayağı gerçekleştiriliyor.

Çobanların eğitildiği ’Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi’ kapsamında 2014 yılı Ekim ayında düzenlenen iki ayrı kursla birlikte açılan toplam kurs sayısı dörde yükselerek kursiyer sayısı 95 kişi oldu.

Bu kurslarda verilen 120 saatlik eğitimlere; sosyal güvence kapsamına alınma niteliklerine sahip, okuma yazma bilen veya en az ilkokul mezunu olan, bedenen sağlıklı ve bu eğitimin konularına ilgi ve ihtiyaç duyanlar ile küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapanlar katılabiliyor. İşkur İl Müdürlüğünce eğitime katılan kursiyerlere günlük 20 TL ücret ödeniyor.

Proje kapsamında açılan bu kurslar hakkında bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, ‘’Kursiyerlere modern koyun ağılı ve keçi barınağı kurma, kaliteli koyun ve keçi ırkını seçme, küçükbaş hayvanların bakım ve besleme becerisini kazandırma, sürülerini doğru bir şekilde büyütebilme, sürüyü bulaşıcı hastalıklara karşı koruyabilme ve sağım tekniklerini doğru bir şekilde uygulayabilme konularında uzman personelimiz tarafından eğitim verilmektedir. Eğitim bitiminde yapılacak olan sınavda başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecektir. Müdürlüğümüz ve diğer iki kurumun işbirliği ile düzenlenen bu kurslar önümüzdeki aylarda da devam edecektir” dedi.