Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü tarafından “Çocuklar Geleceğimiz” projesi kapsamında “Kahraman Kanka Zalim Krala Karşı” isimli çocuk tiyatrosu düzenlendi.

TPAO Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen etkinliğe Adıyaman İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, emniyet müdür yardımcıları, emniyet şube müdürleri ile çok sayıda ilköğretim okulu öğrencisi katıldı. İlköğretim öğrencilerine düzenlenen çocuk tiyatrosu çocuklar tarafından yoğun beğeni kazanırken çocukların sevinci polisleri mutlu etti. Düzenlenen program öncesi bir konuşma yapan Adıyaman İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner; “İlkokul öğrencilerine yönelik “Kahraman Kanka Zalim Krala Karşı” isimli çocuk tiyatrosunu düzenliyoruz. Merkezi İstanbul’da olan 2008 Dünya Balon Katlama Şampiyonu ve aynı zamanda tiyatro sanatçısı olan Dündar Mercan’ın oluşturduğu 6 kişilik profesyonel tiyatro grubunun sahneleyeceği gösterinin amacı, çocuklarımıza polisin tanıtılması ve sevdirilmesi ile karşılıklı güven ortamının sağlanmasıdır. Bu tiyatro gösterisi bu salonda 5 gün boyunca 2 seans halinde yapılacaktır. Bu etkinliğimize toplam 3 bin öğrencimizin katılımı gerçekleştirilecektir. Ben bu vesile ile bu projede emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Sahnelenen tiyatro oyununda çocuklar mutlu ve neşeli anlar yaşarken tiyatro sonrası ilköğretim öğrencilerine polisler tarafından ikramlarda bulunuldu.