Kocaeli’nde düzenlenen Büyükler Epe ve Flöre Satellite Turnuvası’nda Milli Eskrim Sporcumuz Martino MINUTO Erkekler Flöre dalında Adıyaman’a ve Türkiye’ye ilk kez altın madalya kazandırdı.

Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda düzenlenen turnuvaya Türkiye, Türkmenistan, Azerbaycan, Rusya, Avustralya, Avusturya, Kanada, İtalya, Kuveyt, Brezilya, Finlandiya, Arjantin, Belarus, Fransa, Gürcistan, Makedonya, Slovenya, Tunus, Singapur, Danimarka, Birleşik Krallık ve Yunanistan’dan 174 eskrimci katıldı.

İki gün süren turnuvanın son gününde tablo 32, Yarı final ve Final karşılaşmaları oynandı. Türkiye Erkek Flöre branşında bütün madalyaları alarak turnuvaya damga vurdu. Milli eskrimcilerimiz gösterdikleri başarılı performanslarla turnuvadan 6 madalya ile ayrılırken, Adıyaman Eskrim takımından Erkekler Flöre dalında Martino MINUTO altın madalya kazanarak Türkiye’nin gurur kaynağı oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, “Adıyaman tarihinde ilk kez Eskrim sporunda altın madalya kazanarak ilimizi ve ülkemizi onurlandırdı. Adıyaman Eskrim sporundaki başarılarına gerçekleştirilen bu büyük transfer ile önemli bir güç ve başarı eklenmiş oldu. Kocaeli’nde düzenlenen Büyükler Epe ve Flöre Satellite Turnuvası’nda Türkiye’yi ve ilimizi başarı ile temsil eden Milli Sporcumuz Martino MINUTO Erkekler Flöre dalında şampiyon olarak altın madalya kazandı. Bu başarı hem Adıyaman hem de Türkiye için çok önemli ve takdir edilecek başarıdır. Ben ilimizin ve ülkemizin adını tüm dünyaya duyurmayı başaran sporcularımızı ve antrenörlerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Bağcı, “Söz konusu bu turnuvaya ülkemizi temsilen Adıyaman’dan katılan 14 sporcumuz gösterdikleri üstün başarılar ve aldıkları puanlarla sıralamalarını yükseltirken Olimpiyatlara katılmak için bir adım daha yaklaşmış oldular. Ben ilimizin gelecekte Eskrim sporunda çok büyük başarılara imza atarak ülkemizi gururlandıracağına inanıyorum. Bu konuda bizlere her zaman destek olan Türkiye Eskrim Federasyonu’na da ayrıca teşekkür ederim” diye konuştu.