Sincik ilçesinde yaşlı bir hastaya müdahale etmek isteyen 112 sağlık ekipleri, yol şartları nedeniyle ambulansın ulaşamadığı hastayı sırtında taşıdılar.

Şahintepe köyünde nefes darlığı rahatsızlığı olan 75 yaşında Elif Barışkan’a müdahale etmek için yola çıkan Sincik 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda görevli personel, köye ulaştıklarında hastanın bulunduğu yere araçla ulaşım sağlayamadı. Hastaya ilk müdahaleyi eden sağlık ekipleri şahsı ambulansla Sincik Devlet Hastanesi’ne sevk etmek istedi.

Bunun üzerine Paramedik Metin Tıktık, yaşlı hastayı sırtına alarak yaklaşık 200 metre sırtında taşıyarak ambulansa ulaştırdı. Hastaya ambulansta gerekli müdahale yapılarak Sincik İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, sağlık personellerini bu davranışlarından dolayı kutlayarak, “Başta Sincik 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda görev yapan personellerimiz olmak üzere, sağlık hizmetleri sunumunda çok önemli görevler üstlenen ve yürekleri insan sevgisiyle dolu, fedakar ve cefakar sağlık çalışanlarımızla gurur duyuyoruz” dedi.