Adıyaman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü koordinesinde, Adıyaman Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen Kariyer Günleri etkinlikleri başladı.

Kariyer Günü etkinlikleri kapsamında, genç girişimciler, akademisyen, bürokrat ve iş adamlarıyla bir araya gelerek, kariyerlerine doğrudan etki edecek adımları öğrenme fırsatı yakalıyor.

Kariyer Günleri etkinlikleri Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç Konferans salonunda başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, protokol konuşmaları ile devam etti.

Programın açış konuşmasını yapan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ramazan Tatar, “Temel hedefi istihdam olan Türkiye İş Kurumunun, işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması için sunduğu diğer hizmetlerin yanı sıra, ülke genelinde ‘İstihdam Fuarları’ ve ‘Kariyer Günleri’ düzenleyerek iş gücü piyasasında bilgilendirme, bilinçlendirme ve işverenlerle iş arayanları buluşturma faaliyetleri gerçekleştirmektedir” dedi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü ise, böyle bir programın Adıyaman Üniversitesinde düzenlemesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, “İşsizlik sorunu sadece ülkemizin değil, dünyanın da en önemli problemidir. Genel itibariyle baktığımızda dünyanın gelişmiş ülkelerinde de işsizlik sorunu bulunmaktadır. Günümüzde nüfus hızla artmakta ve insan başına düşen kaynaklar azalmaktadır. Toplumun müreffeh bir seviyeye ulaşımı açısından bu etkinlikleri son derece önemsiyoruz. Bütün toplumlar bir yarış içerisindedir. Bizlerde kendi geleceğimizi koruma adına girişimci bir ruha sahip gençliği yetiştirmemiz gerekiyor” dedi.

Gençlerin önünü açacak böyle bir organizasyonda bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Mahmut Demirtaş ise, “Bu program vesilesiyle akademisyen, bürokrat ve iş adamlarımızla bir araya gelecek olan gençlerimiz, kariyerlerini doğrudan etkileyecek birtakım adımları atma fırsatı yakalamış olacaktır. İşsizlik, sadece ilimizin değil, ülkemizin ve tüm dünyanın önemli sorunlarından biridir. Hal böyleyken, iş bulmak için sadece diploma sahibi olmak yeterli olmamaktadır. Bireylerin, bilim ve teknolojideki hızlı gelişmelere bağlı olarak değişken hale gelen bir iş gücü piyasasında rekabet edebilmeleri ve ekonomik seviyelerini koruyabilmeleri için istihdam edilebilme niteliklerini kazanmaları ve bu nitelikleri sürekli olarak geliştirmeleri ve yenilemeleri gerekmektedir.

Devletimiz, üniversiteler başta olmak üzere birçok kurumla iş birliği yaparak siz gençlerimize çok güzel imkânlar sunmaktadır. Gençlerimiz bu tür fırsatları çok iyi değerlendirmeli, bu konuda ısrarcı olmalı ve farkını ortaya koymalıdır. Türkiye’miz, bu güzel ülkemiz, 2023 ve 2071 hedeflerine ancak gençlerimizin azimli ve kararlı çalışmalarıyla ulaşabilecektir. Kariyer yolculuğunun henüz başında bulunan siz değerli gençlerimizin de bu imkanları çok iyi değerlendireceğine inanıyorum” dedi.

Açılış konuşmaların ardından Adıyaman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Alkış ‘Girişimcilik Ruhu ve İstihdam’ konulu bir sunum yaparken, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu’da ‘Kariyer Yolculuğunda Gençlere Tavsiyeler’ konulu bir konuşma yaparak iş hayatındaki tecrübe ve deneyimlerini anlatan bir sunum yaptı.

KOSGEB Adıyaman Hizmet Merkezi Müdürü Adnan Akyüz ise ‘Girişimcilik ve KOSGEB’ konulu bir sunum yaparak, kendi işini kurmak isteyen genç girişimcilere tavsiyelerde bulundu.

Yapılana konuşmaların ve sunumların ardından, eğitimlerini başarı ile tamamlayan genç girişimcilere Vali Mahmut Demirtaş ve protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi.