Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde bulunan Cem Vakfı ve Kültür Evi tarafından geleneksel olarak yapılan aşure etkinliği her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Gölbaşı Cem Vakfı ve Cem Kültür Evi tarafından geleneksel olarak yapılan aşure etkinliğine İlçe Kaymakamı Ali Edip Budan, Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serdar Atakan, İlçe emniyet Müdürü, İlçe Müftüsü Selami Sayın, Adıyaman Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman İl Başkanı Bilal Doğan ve il teşkilatı, İş Kadını Aysel Uçar, İş Adamı Sıdık Daşçı ve Adnan Akcan, köy ve mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Gölbaşı İlçe Kaymakamı Ali Edip Budan, aşurenin ve Muharrem ayında birçok mucizevi olayın yaşandığını söyleyerek "Yüreklerimizi birleştirmeye, gönül kapılarımızı birbirimize samimiyetle açmaya ihtiyacımız var. Çokluk içerisinde birlik olmayı başardığımız sürece dostluğu, kardeşliği insanı ön plana aldığımız sürece hiç kimsenin birlik ve beraberliğimizi bozmaya gücü yetmeyecektir" dedi

Gölbaşı İlçe Müftüsü Selami Sayın da, “Birlik ve beraberliğin güçlendiği Muharrem ayının hepimize hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ise, “Böyle güzel günlerde bu güzel günlerin kıymetini en iyi bilenlerdeniz. Bu günler hep birlikte olmamız ve güçlü olmamız gereken günlerdir. Tıpkı aşure gibi bir arada bulunarak birlik olmamız gereken günlerdir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından programa katılan yaklaşık 2 bin kişiye aşure ikram edildi.