Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde Belediye Başkanı Yusuf Özdemir’in eşi Birgül Özdemir başkanlığında gönül elçileri bir araya geldi.

Belediye Konferans Salonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın düzenlediği Gönül Elçileri faaliyetinin açılışı yapıldı. Birgül Özdemir, burada yaptığı konuşmada; cennetin, ayakları altında olduğuyla müjdelenen, hanımlara toplantıya geldikleri için teşekkür etti. Özdemir, doğal olarak her toplumda olduğu gibi toplumumuzda da bakıma muhtaç insanların bulunduğunu belirterek, devletin bu kesimlerin ihtiyaçlarını gidermeye çalışsa da bunun yeterli olmadığını söyledi. Özdemir, konuşmasında şunları kaydetti:

"Tabii bu tamamıyla gönül işi. Bir engellinin karşıdan karşıya geçmesine yardımcı olunması da bir gönül elçiliğidir. Bir ihtiyaç sahibi vatandaşımızın ilgili kamu kurumlarına götürülmesi ya da o konuda bilgilendirilmesi bile birer gönül elçiliğidir. Bizim inancımız ve geleceğimiz yoksula, yaşlıya, muhtaca, yetime yardımı emretmektir. Yardım sadece maddi olarak yapılmaz. Onlara gösterilen bir güler yüz, evlerine yapılan ziyaret dahi önemlidir. Gelin hep birlikte birilerinin umudu olalım” dedi.