Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde ikamet ettiği öğrenilen 62 yaşındaki adam, Adıyaman sokaklarında eline aldığı tek telli sazıyla para kazanmaya çalışıyor.

2 çocuk babası olan 62 yaşındaki Mehmet Sezer, maddi imkansızlıklar nedeniyle her gün Gölbaşı ilçesinden Adıyaman’a gelerek Adıyaman sokaklarında tek telli sazıyla bir yandan saz çalıyor bir yandan ise, türkü söylüyor. Hem Türkü söyleyen hem de tek telli sazıyla saz çalan yaşlı adam vatandaşların dikkatini üstüne çekerek ilgi odağı oluyor. Söylediği türkülerle vatandaşlardan para toplayan yaşlı adam felçli ve bakıma muhtaç olan eşinin ilaç ve hastane masraflarını karşılamaya çalışıyor. Maddi imkansızlar nedeniyle iki çocuğu Aile ve Sosyal Politikalar tarafından alınırken, yaşlı adamın tek istediği uzun bir süredir görmediği çocuklarını görmek istediğini söylüyor.

Hayat hikayesini anlatarak yürekleri sızlatan yaşlı adam, “Benim bir kız bir de bir oğlum vardı. Devlet geldi bunlara siz bakamıyorsunuz biz devlet olarak bakacağız dediler ve her iki çocuğumu alıp götürdüler. Çocuklarım gitti eşim felçlik geçirdi. Evde yatalak bir şekilde yatıyor. Bende sazımla türkülerimle para kazanmaya çalışıyorum. Param olursa kalkıp Gölbaşı’na gidiyorum eşime bakmaya çalışıyorum, param olmazsa da, buralarda sokaklarda yatıp kalkıyorum. Tek istediğim bize yardım edilmesi. Kendim için bir şey istemiyorum çocuklarımı görmek ve felçli eşimin hastane masraflarının karşılanmasını istiyorum ben. Eşim bana git çocuklarımı getir dedi ama beni çocuklarla görüştürmüyorlar. Eşimin karşısına nasıl çıkıp diye bilirim çocukları vermiyorlar diye. Ben bir babayım o da bir anne ama çaresizliğin en üst seviyesindeyiz. Hanım felçli yatakta, bende sokaklarda Allah herkesin yardımcısı olsun diyorum. Valiliğimizden, hayır sever vatandaşlarımızdan da yardım bekliyorum” şeklinde konuştu.