Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB İl Müdürlüğü iş birliği ile Adıyaman Açık Cezaevi İnfaz Kurumunda hükümlere yönelik verilen uygulamalı girişimcilik eğitimi sonrası sertifika töreni düzenledi.

Adıyaman Açık Cezaevi İnfaz Kurumu’nda hükümlülere yönelik verilen uygulamalı girişimcilik eğitimine katılan ve 70 saat eğitim gören 3 hükümlünün sertifika aldığı törende konuşan Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, “Uygulamalı girişimcilik eğitimi tamamlanmış olup sertifika töreni için bir araya geldik. Adıyaman Açık Cezaevi İnfaz Kurumumuzda 603 hükümlümüz kalmakta olup topluma kazandırılmak ve tahliye sonrası da hayata uyum sağlamaları için dönem dönem bu tür programlar yapılmakta ve yararlarını bu arada kalan hükümlü arkadaşlar ve bizler açık ve net bir şekilde görmekteyiz. Kurumumuzda 352 hükümlü arkadaşımıza iş imkanı sağlanmış olup, tahliye sonrası yine bu arkadaşlara bizden tavsiye mektupları ve iş görüşmelerinde de destek sağlanmaktadır. Sertifika törenine konu edilen, demir, tekstil, ekmek fırın ve kilim atölyelerinde halen çalışmalarımız devam etmekte olup hükümlülerimize ve kurumumuza ciddi bir şekilde gelir elde edildiği görülmektedir. Biz Adıyaman Açık Cezaevi İnfaz Kurumunun yeterince hak edildiği şekilde tanıtılmadığını düşündük. Ve yaklaşık bir iki ay içerisinde de kurumu kamuoyunda tanıtmak yapılan çalışmaları ve arkadaşların emeklerini kamuoyuna sunmak için çeşitli programlar düzenliyoruz. Ve bu tür programların devam edeceğini ümit ediyoruz” dedi.

Daha sonra konuşan Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mustafa Uslu, “Göreve geldiğim günden bu yana yaklaşık 950 kişiye bu girişimcilik eğitimini tamamlamış olduk. Ve kendilerine iş kurmaları için bu sertifikaları takdim ettik. Arkadaşlar göreve geldiğim günden bu yana üzerinde hassasiyetle durduğum konulardan bir tanesi de, girişimcilik eğitimi üzerinde durmaktı. Bizim temennimiz bizim arzumuz bundan sonra sivil hayatınızda kendinize bir iş bir aş kurup kendi çoluk çocuğunuzun nafakasını temin etmek üzere işte bir iş kapısının açılması arzusunda olduğumuzu ifade etmek isterim. Bizler 950 kişiye bu sertifikayı verirken ben bu konuda cumhuriyet başsavcımıza buradan teşekkür ediyorum. İlk defa böyle bir programlar sertifika programı düzenliyoruz. Hayatımızda ben şuna çok önem veriyorum. Artık günümüz dünyasında herkesin kendi işini kurması gerekiyor. Kendi işimizi kuracağız hem ülkemize hem de kendimize yararlı olmak için birer birey olmak zorundayız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından uygulamalı girişimcilik eğitimine katılarak 70 saat eğitim gören 30 hükümlüye sertifikaları verildi.

Törene, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Şeker, Garnizan Komutanı Albay İbrahim Koyuer, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mustafa Uslu, İş Kur İl Müdürü Ramazan Tatar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan ile cezaevinde bulunan hükümlüler katıldı.