Adıyaman İl Genel Meclis Başkanı Salih Şahan, İl Özel İdaresi’nin bütçesinin en iyi şekilde kullanılarak yatırıma dönüştürülmesinde meclis üyelerinin öncülük ettiğini söyledi.

Adıyaman İl Genel Meclis Başkanı Salih Şahan, İl Özel İdare Bütçesi ve KÖYDES kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Salih Şahan, şunları söyledi:

“İl Genel Meclisimizin hazırladığı 2014 yılı İl Özel İdaresi performans programında 25,1 km köy yolunun asfalta hazır hale getirilmesi planlanmış olup yolun 21,3 km’si tamamlanmış, 3,8 km ise devam etmektedir. 61,2 km köy yolunun 1 kat asfalt kaplamasının yapılması planlanmış olup 71,5 km köy yolunda 1. kat asfalt kaplama yapılarak program tamamlanmıştır. 212.5 km köy yolunun 2 kat asfalt kaplamasının yapılması planlanmış olup 239,1 km köy yolunda 2. kat asfalt kaplama yapılarak program tamamlanmıştır. 69 km köy yolunun ihaleli ve169,5 km idaremizin araçları ile toplamda 238.5 km stabilize kaplaması yapılmıştır.

9 milyon 960 bin TL değerinde rotmiks sıcak asfalt malzemesi üretilerek, köy yollarında idare personeli ve idare araçları ile 1420 km yolun bakım ve onarım işleri yapılmış olup bu konudaki çalışmalar devam etmektedir.

28 adet içme suyu tesisi yapımı, geliştirme ve yenilenmesi ile içme suyu depolarının bakımı onarımı ve klorlama cihazı takılması programlanmış olup, Bakanlılarda alınan ödenekler dahil edilerek, 212 adet içme suyu tesisi geliştirme yenileme ve yeni yapım ile içme suyu depolarının bakımı, onarımı ve klorlama cihazı takılması işi gerçekleşmiştir. 7 adet kanalizasyon yapımı programlanmış olup, 13 adet kanalizasyon şebekesi ve kanalizasyon bakımı ve ilavesi yapılmıştır. 5 adet sondaj programlanmış olup, ancak mevsimlerin kurak geçmesinden dolayı, idaremize ait sondaj makinesi ile 22 adet içme suyu sondaj kuyusu açılmış, 25 adet içme suyu sondaj kuyusu açılması işi ihale edilmiştir. 12 adet sulama tesis projelerinin; 5 adet sulama tesisi bitip çiftçimizin hizmetine sunuldu. 4 adet sulama tesisi devam etmektedir. 2 adet sulama tesisin yeterli suyu olmadığından tesis projeleri iptal edilerek ödenekleri içme sularına aktarılmıştır. 1 adet sulama tesis ise sosyal açıdan sorun yaşandığı için yapılmamıştır.

İl Genel Meclisimiz tarafından aldığı karar üzerine, il özel idaresi hizmet binası yapılması için DSİ Şube müdürlüğün yerinden 8 milyon TL tahsis ederek 9 bin 457,63 m2 arsa alınmış olup ve hizmet binası yapımı içinde 2 milyon TL ödenek tahsis edildi. Binanın proje çalışmaları devam etmektedir. Beşpınar (Ziyaret Çayı) Vadisi Projesinin 2. etabı bitme aşamasındadır.

Sayın Valimiz başkanlığında toplanan İl Daimi Encümeni kararıyla muhtelif köylerimize 1 milyon TL’ye yakın yardım yapıldı. Yıl içerisinde il özel idaresine 5 adet pikap, 1 adet binek otomobil ve il emniyet müdürlüğüne 1 adet minibüs satın alındı.”

Şahan, KÖYDES kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili ise, “2014 yılı KÖYDES programı kapsamında 62,60 km 1.kat asfalt, 58 km 2.kat asfalt, 31 bin m2 kilitli parke taşı döşemesi, 4 adet menfez, 1 adet (Girik) köprüsü bitti. 16 içme suyu projesinde ise 12’si bitti. 2 proje bitim safhasında, 2’side kaynak sorunundan dolayı ihale edilemedi. Bu hizmetleri programlayan il genel meclis üyesi arkadaşlarıma, her konuda bizlere desteklerini esirgemeyen başta sayın Grup Başkanvekilimiz Ahmet Aydın ve milletvekillerimize, bu çalışmalar yapılırken ilgi ve alakasını esirgemeyen ve her konuda yanımızda olan sayın Valimize, AK Parti İl Başkanımıza ve teşkilatlarımıza, bu programın uygulamasında uyum içerisinde çalıştığımız, genel sekreterimiz ve tüm personeline teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.