Adıyaman Valiliği İl Özel İdare Müdürlüğü, kapanan yolları açmak ve ulaşımı sağlamak için tüm ekipleriyle kış aylarına hazır.

2014-2015 kış sezonunda merkez, ilçe ve köylerde yağabilecek kar ve aşırı yağışlar nedeniyle kapanacak yollara anında müdahale etmek için İl Özel İdare Müdürlüğü’ne bağlı 36 araç görev yerlerinde bekliyor. İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan, dozer, greyder, kepçe ve servis araçları olmak üzere ilçelerde hazır bekletildiğini kaydetti. Doğan, merkezde 14, Besni ilçesinde 3, Çelikhan ilçesinde 5, Gerger ilçesinde 4, Kahta ilçesinde 4, Sincik ilçesinde 6 olmak üzere toplam 36 araç ile kış ayında çalışma yapacaklarını dile getirdi.

Doğan, “İl Özel İdaresi yol ağında olan 4 bin 300 kilometre yolumuz var. Binin üzerinde köy ve mezraya giden yollar bizim kontrolümüz altında. Kış aylarına hazırlıklarımızı tamamladık. Kar yağışı ve aşırı yağmur yağışından dolayı kapanacak yollara anında müdahale edeceğiz. Ekiplerimiz bulundukları yerlerde hazır beklemektedirler” dedi.